×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder coseti17 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder coseti17 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

5cosetiU subotu 22. aprila kao što smo i najavlili se održala svečanost povodom završetka hatme za pet učenika iz džemata Ćoseti. S kim god smo razgovarali svi su bili iznenađeni velikom posjetom negdje oko 400 ljudi iz svih sredina je prisustvovalo ovom značajnom datumu džemata. Isto tako značajan broj imama je prisustvovao radosti kojom su obasuti imam, djeca i roditelji.

Hatmu su pred velikim brojem psojetioca uspješno i na svečan način priveli kraju učenici;

  • Ahmetović Selmir
  • Džanić Šeherzada
  • Halilović Armin
  • Pekić Ajla
  • Pekić Sumeja

Učenici koji su položili hatmu su uzrasta od šestog do devetog razreda osnovne škole.

Tokom hatmenskog ispita kojeg je vodio glavni imam mr.Mustafa ef. Gobeljić skupu se lijepim nasihat savjetima obratio prof. iz Behram-begove medrese iz Tuzle hfz. Nedžad Vehabović, profesor ahlaka i akaida. U svom nadahnutom izlaganju se dotakao učenja kur'ana i hifza akcentirajući vrijednost toga u čovjekom kratkom dunjalučkom životu. Na hatmenskoj svečanosti nisu izostale uobičajene nagrade za djecu od strane džemata, medžlisa te kako pojedinaca tako i određenih institucija poput MZ Ćoseti.

{gallery}coseti17{/gallery}