5PU petak 29. decembra 2017. godine Udruženje pčelara „Pčela“ iz Gornjeg Rahića danas je u Omladinskom centru džemata Gornji Rahić (po treći put) u svojoj misiji rada darovali djecu sa posebnim potrebama prenosi dzematrahic.ba.

Dvadeset korisnika iz naših sredina je darovano sa po dva kilograma meda koje su pčelari prikupili i donirali za djecu. Ukupno je donacija iznosila četredeset kilograma. Na trenutak su pčelari izmamili osmijeh i radost kod ove djece posluživši ih sa sokom i slatkim kolačom. Lijep gest ovog udruženja koje je i do sada bilo aktivno na mnogim poljima rada i pomoći drugima.

Radit će se ubuduće na evidentiranju djece sa posebnim potrebama koje gravitiraju južnom dijelu Brčko distrikta kako bi i sledeće donacije bile dostupne do stvarnih korisnika koji od društva očekuju podršku u  njihovom svakodnevnom životu  i radu. Oni koji danas nisu došli a pozvani su proizvode su dobili na kućnu adresu.

Roditelji djece su zadovoljni ovim gestom udruženja i imaju riječi samo hvale na tome.

Inače Udruženje pčelara "Pčela" broji 75 članova i iduće 2018. godine u desetom mjesecu će obilježiti punih 24 godine postojanja od kako radi kao udruženje što znači konstanatan rad udruženja.