15ift1815Mjesec ramazna je svojim berićetom i ukrasima iznad ostalih mjeseci, kao i sa svojim ljudskim naporima gdje se svi trudimo da damo svoj doprinos kako bi ubrali što više korisni dobrih djela. Tako i ove 2018. godine 10. juna u džematu Gornji Rahić je održan 6 tradicionalni narodni iftar. U prelijepom ambijentu i noći koja je zaista poslužila da se ljudi okupe  i druže . Na ovogodišnji iftar džemat je okupio 350 osoba i bilo je zaista divno vidjeti popunjena mjesta za stolom. Domaćin se potrudio da i ove godine organizacija bude na visokom nivou kako hrane tako i smještaja.

Za iftar je bilo pripremljeno 200 litara limunade, voće, kolači,gulaš,voda i glavno jelo sa salatom, sladoledi. Vrijednost iftara je iznosila 5.250,00KM.

Za iftar je vladalo veliko interesovanje kao nikad do sada kuponi su potrošeni za 3-4  dana a interesovanja je bilo za njamanje još 50 kupona.

No zbog tehničkih uslova i ograničenja džemat se nije smio upustit za veći broj. Omladina je aktivno ove godine uzela uučešća u realizaciji podjele i usluge tokom iftara, što je rezultat višegodišnjeg održavanja ovog projekta što time čini našu omladinu vrednijom i to je vrijednost koja svaku zajednicu čini bogatijom.

Na kraju prelijepog ambijenta šta reći nego se zahvalit dragom Bogu na ovim svim blagoadatima koje nam je podario.

Podsjetićemo cijenjene posjetitelje da se zajednički iftari organizuju i u nekoliko drugih džemata na području medžlisa Brčko kao što su džemat Brka Nova,Maoča Nova, Čande,Šatorovići ...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.