93sj18U nedjelju 17.juna  u Brčko distriktu je obilježen Dan-sjećanje na šehide FBiH. Gornji Rahić je pored grada Brčkog i danas bio jedan od domaćina obilježavanja ovog značajnog skupa na kome su se okupile kantonalne organizacije iz Federacije BiH. Gosti su počeli pristizat od deset sati pa sve do dvanaest. Nakon podne namaza izvršeno je postrojavanje svih kantonalnih organizacija gdje su izložene zastave svih korpusa Armije RBiH, zastave su  nosila djeca poginulih šehida.

Na centralnom šehidskom mezarju imami medžlisa Brčko su pručili Jasin i proučena je dova. Nakon prozivke svih kontonalnih organizacija izvršeno je polaganje vijenaca i cvijeća mnogobrojnih delegacija na spomen obilježje na mezaristanu.

Program je nastavljen u popodnevnim satima u 15:30 sati polaganjem vijenaca  na centralnom spomen obilježju 108/215 Viteške motorizovane brigade Brčko te održavanjem svečane Akademije u Domu kulture u Brčkom sa početkom u 16:30 sati.

Gosti svih kantonalnih organizacija će biti prisutni na ovim skupovima te će prenoćiti u Brčkom tokom dvodnevne posjete našem gradu.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.