9stedPošto je 31.oktobar Svjetski dan štednje koji se obilježava širom svijeta tako su danas dva razreda prvačića Sedme osnovne škole posjetili Filijaju Brčko- Agenciju Gornji Rahić,poslovnicu Privredne banke Sarajevo.

Učenicima se sa nekoliko toplih i lijepih riječi obratio voditelj Agencije Gornji Rahić  Mirsad Ibrišimović, koji je istakao značaj štednje kod ljudi. Naglasivši veliku korist za svako društvo i pojedinca.

Nakon razgovora sa učenicima ispred  Agencije Privredne banke Sarajevo voditelj Ibrišimović je mališanima uručio prigodne poklone koji su vidno bili radosni ovim postupkom.

Ispred učenika su učiteljice izrazile svoju zahvalnost na ovom prijatnom i lijepom gestu prema najmlađim učenicima. Ukupno je prisustvovalo odnosno podijeljeno 33 poklon paketa. Također ista aktivnost se odvijala i u gradu gdje je smještena Filijala Brčko, a posjetioci su bili djeca iz obdaništa „Naša djeca" i učenici Ekonomske škole. Inače cilj posjete je da se djeca upoznaju sa štednjom i osnovnim bankarskim poslovima.