dand1Danas je u Domu kulture u Gornjem Rahiću održan  bogat program povodom 25.novembra Dana državnosti BiH. Program su izveli učenici Sedme osnovne škole iz Gornjeg Rahića. Program se sastojao od učešća horske sekcije, recitatorske, dramske, ritmičke i dr.

Dramska sekcija je izvela izvedbu na temu  o Husein kapetanu  Gradščeviću. Dom kulture je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, te su mnogi stojali po strani nemajući  gdje sjesti.

Kao i do sada za pozadinu bine pobrinuo se svojim umjetničkim izrazom profesor Likovne kulture Muamer Kukuljević  koji  je  ovom prilikom zaista bio na visini svog zadatka.

Pozadina je obilovala motivima znamenitih mjesta u našoj zemlji od Starog grada iz Gornjeg Srebrenika,mosta na Drini, Stari most u Mostaru,vodopadi  i stari grad u Jajcu te kula Husein kapetana Gradaščevića u Gradačcu.

DBH1

 

Ovom prilikom našu foto galeriju sa današnjeg obilježavanja Dana državnosti BiH možete pogledati na našem fb profilu https://www.facebook.com/pg/dzematrahic/photos/?tab=album&album_id=2126994494218725.