RADOVI4Proteklih dana na području Mjesne zajednice Gornji Rahić izvode se radovi na uređenju putne infrastrukture kao što su zamjena ivičnjaka na pojedinim lokacijama, zamjena vodovodnih cijevi te skidanje asfalta sa puta i trotuara. Radovi se izvode u samom centru Gornjeg Rahića i to u sva tri smjera.

Od centra ka Maoči do restorana Imidž, od centra prema tehničkom pregledu vozila i od centra prema Šljevičkom brdu do Ikanovića kuća.

Kritična mjesta vodovodne mreže biće zamijenjena kao i oborinske vode kod tehničkog pregleda vozila i u centru. Radove izvodi "Bijeljinaputevi" i manjim dijelom firma Eko-prom.

Jedan dio stanovnika koji se nalazi od centra prema rijeci i pijaci ostaće nekoliko dana bez vode i u tom dijelu je situacija teška jer su velike vrućine a stanovnici bez pitke vode. Inače u zadnje vrijeme mnogi stanovnici na visinskim dijelovima kao što je Šljevik su često bez vode te im nije lahko kao i drugim dijelovima koji su na većoj visini područja. Nakon što se sanira voda i kanalizacija te zamijene dotrajali  ivičnjaci na određenim lokacijama slijedi asfaltiranje novog asfalta.

VODA RADOVI

RADOVI 3

RADOVI2

RADOVI1