1441 torta hidzraNastupom  akšama (petak 30. august 2019. godine)  nastupila je  nova hidžretska 1441. godina, nastupio je 1. Muharrem .

U džematu Gornji Rahić uz druženje džematlija koji  su se zadesili na akšam namazu priređena je torta, sok i kahva.

Uz muhabet džematlija koji je trajao do jacije namaza razmijenjena su mišljenja o stanju u našem džematu kao i druga aktuelna pitanja.

Hidžra kao simbol u historiji nas podsjeća na mnoge poruke i pouke, da budemo kao ljudi bolji i da se insan odmakne od loših svakodnevnih poroka  i ružnih navika.

Hidžra nam je neophodna kako bi se stalno podsjećali da trebamo uložit više napora u borbi za dobro i dobra djela kako bi ispunili svoju misiju na ovom prolaznom svijetu.

Zato i večerašnje kratko druženje skupine džematlija ima tu  poruku da sagledamo svoje trenutno stanje i da radimo na unapređenju općeg dobra kod nas u društvu.

 I na kraju čestitamo svima  vama nastupajuću Novu 1441. hidžretsku godinu koji je doživljavaju na poseban način sa toplim riječima da nam bude hajirli, berićetna, blagoslovljena i puna dobrih djela sa kojima će Allah dželeš'anuhu biti zadovoljan.

 1 torta druzenje