4akadFUDBALSKA AKADEMIJA „PRIJATELJI“ IZ BRČKO DISTRIKTA BIH I NK „DINAMO“ ZAGREB IZ HRVATSKE NASTAVLJAJU SVOJU SARADNJU KOJA JE DOGOVORENA JOŠ PROŠLE GODINE U ZAGREBU KADA JE U POSJETI BIO ASMIR RAMIĆ TRENER AKADEMIJE.

NAIME SARADNJA SE ODVIJA U POZITIVNOM PRAVCU TE SE POSTAVLJAJU ČVRSTI TEMELJI ZA OVE DVIJE INSTITUCIJE U SPORTU.

KAKO SAZNAJEMO DA JE PROTEKLIH DANA U POSJETI FUDBALSKOJ AKADEMIJI PRIJATELJI DOŠAO JEDAN OD TRENERA NK DINAMO IZ ZAGREBA A POZNATIJI JE KAO GOLMAN DINAMA IZ ZAGREBA MIRALEM IBRAHIMOVIĆ.

PRILIKOM POSJETE I POGLEDANOG TRENINGA SVIH GENERACIJA OD 6 DO 16 GODINA ISTAKAO JE DA SE VIDI ODLIČAN RAD, I POZITIVNA ATMOSFERA VLADA MEĐU DJEČACIMA.

ONO ŠTO ME OHRABRUJE JESTE DA JE KONAČNO POKRENUTA ŠKOLA KOJA IMA TEMELJIT RAD I PORED TRENINGA SE VRŠI EDUKACIJA DJEČAKA ŠTO GOVORI O JEDNOJ DOBROJ BUDUĆNOSTI OVIH MALIŠANA ISTIČE IBRAHIMOVIĆ.

KOD DJEČAKA SE VIDI TALENAT I NEKOLIKO NJIH BI MOGLO NEŠTO POSTIĆI U SVOJOJ KARIJERI NEŠTO VIŠE.

NARAVNO ZASLUGE PRIPADAJU KAO I JEDNA VELIKA ZAHVALNOST TRENERU ASMIRU RAMIĆU ŠTO JE USPIO DA OKUPI SVE TE DJEČAKE I DA SU ZA VRLO KRATAK PERIOD NAPRAVLJENI DOBRI REZULTATI ŠTO JE ZA VELIKU POHVALU.

IBRAHIMOVIĆ JE PRENIO NEKA SVOJA ISKUSTVA IZ PROFESIONALNOG BAVLJENJA FUDBALOM, SVOJE KARIJERE I KAKO JE DOŠAO DO DINAMA IZ ZAGREBA.

ONO ŠTO MOGU ISTAĆI I ŠTO JE JAKO VAZNO DA ĆEMO OJAČATI NAŠU SARADNJU SA AKADEMIJOM PRIJATELJI I AKO BOG DA UPRILIČITI DOLAZAK DJEČAKA FUDBALSKE AKADEMIJE PRIJATELJI KOD NAS U ZAGREB.

OVE RIJEČI JE KAZAO MIRALEM IBRAHIMOVIĆ KOJI OBNAŠA FUNKCIJU JEDNOG OD TRENERA U NOGOMETNOM KLUBU DINAMO ZAGREB.

DA PONOVIMO JOŠ JEDNOM FUDBALSKA AKADEMIJA PRIJATELJI JE PRVA JE PROFESIONLNA AKADEMIJA KOJA SE BAVI EDUKACIJOM MLADIH U BUDUĆIH FUDBALERA UZRASTA OD 6 DO 16 GODINA NA OVIM PROSTORIMA JUŽNOG DIJELA BRČKO DISTRIKTA.

AKADEMIJA PRIJATELJI ŽELI POSTATI RASADNIK BUDUĆIH FUDBALERA.

TRENER ASMIR RAMIĆ SE ZAHVALIO MIRALEMU IBRAHIMOVIĆ NA LIJEPIM IZREČENIM RIJEČIMA I NAPOMENUO DA JE OVO JE VELIKA STVAR ZA NAS ZA AKADEMIJU I VELIKO OHRABRENJE DA OPRAVDAMO NAŠ RAD I BUDUĆNOST JE TU PRED NAMA.

TRENER ASMIR RAMIĆ SE OVOM PRILIKOM ZAHVALJUJE SVIMA ONIMA KOJI VJERUJU U  RAD AKADEMIJE I  KOJI  DAJU PODRŠKU AKADEMIJI U KOJOJ MNOOGI MALIŠANI VIDE BOLJU BUDUĆNOST FUDBALU NA OVIM PROSTORIMA.