1utamica rahic maoca1Na stadionu „Šljevik“ u Gornjem Rahiću sa početkom u 14:30 sati (29.10.2016.godine)odigrana je redovna prvenstvena utakmica Prve knatonalne lige TK. Snage u 12 kolu komšijskog derbija su odmjerili FK“Rahić“ i FK“Trešnjevka“ iz Maoče. Meč je odigran bez prisustva publike jer, je FK“Rahić“ u prethodnim kolima dok je igrao sa Seonom kod kuće neopravdano kažnjen sa oduzimanjem tri boda i dva kola igranja kod kuće bez publike.

Iako je utakmica bila bez publike žar igre na terenu je bila dosta dobra kod oba tabora. I u ovoj utakmici se pokazalo da sudije znaju biti pristrasni tako da je u današnjem meču suđenje bilo 60 naspram 40 u korist gostiju tvrdi naš sagovornik koji je prisustvovao ovom derbiju.

Tokom prvog poluvremena FK“Rahić“ je bio oštećen u dva slučaja zbog ne sviranja na bijelu tačku i to u 29 i 43 minuti. Najstrožiju kaznu sudija nije ni razmatrao iako je došlo do grubog prekrašaja na domaćim igračima. U tom ambijetu se prvo poluvrijeme završilo bez golova 0:0.

U nastavku još boljom igrom i proigravanjem domaćin je uspio u 47 minuti doći do željenog gola i tako doći u vođstvo za 1:0, strijelac je bio Šahmanović. Nakon postignutog gola domaćina odnosno primljenog gola gosti su jačim zalaganjem uspjeli konsolidovati svoje redove te u 57 minuti preko Tursunovića postić gol za izjednačenje na 1:1.

Za dosta kvalitetnu završnicu domaćina se pobrinuo napadač Hasan Kešinović koji je primio loptu preko štopera Karalića te izvrsnim udarcem u 88 minuti postiže gol koji je na kraju slavio u komšijskom derbiju sa 2:1. Ovo je značajna pobjeda domaćina i sasvim što bi ljudi rekli čista ko suza jer kako smo spomenuli svi golovi su bili iz čiste igre bez ikakvih sumnjivih dešavanja oko njih. Rahić sada zauzima sedmu poziciju na tabeli iako da podsjetimo nije u prethodnim utakmicama bilo sjajnih igara kako to umiju i znaju igrati.

Za Rahić su nastupili u briljantnoj utakmici pod dirigentskoj palici trenera Kevrić Mirsada sledeći igrači;

Golman: Kordić, bekovi Tirić i Beganović, stoperi Karalić (C) i Bošnjaković, vezni red;Berbić, Jusufović, Šahmanović i Potrić i napad Ribić i Kešinović.

Tokom utakmice bila je jedna izmjena kod domaćina gdje je Berbića u 59 minuti zamijenio Selim Lišić.