1rahictrunir izborRahić je čest i stari gost FK Izbor koji je i ove godine ugostio ekipe na I Memorijalnom turniru u fudbalu. Pored ekipe domaćina FK Izbor, učesnici su bili Rahić,Jedinstvo Vučkovci i NK Koraj. Dakle, dobra provjera pred sezonu nogometa koja počinje u ovom mjesecu.

U nedjelju 6.avgusta 2017. godine je na Stadionu Gaj u Brčkom završen dvodnevni I Memorijalni turnir u fudbalu “Šehidima Broduše”, u organizaciji Fudbalskog kluba Izbor.

Pobjednik je ekipa FK „Rahić“, koja je u finalu pobijedila ekipu Jedinstva iz Vučkovaca rezultatom 1:0. Treće mjesto osvojio je FK „ Izbor“.

Za najboljeg igrača proglašen je Almir Agić iz Jedinstva, najboljeg strijelca Hasan Kešinović iz Rahića, dok je najbolji golman i ujedno najmlađi igrač na Turniru (2003. godište) Ammar Omeragić iz Izbora.

“Klub je zadovoljan organizacijom, posjetom. Ispred Kluba jučer je položen vijenac na Spomenik šehidima MZ Broduša. Malu mrlju ostavila je ekipa Koraja koja se nije pojavila da odigra utakmicu za treće mjesto protiv naše ekipe. Upravni odbor Kluba zahvaljuje se Vladi Brčko distrikta BiH, te Skupštini i predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću, gospodinu Šemsi Sakoviću i dr Zijadu Nišiću na svakom vidu podrške i pomoći u funkcionisanju Kluba te organizaciji Turnira, te svima koji pomažu na ovaj ili onaj način. Sportski pozdrav”, navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici Izbora.