FK "G. Rahić"- NK "Željezničar" Dobošnica 3:0 (2:0)

1tabela jesen 2017Strijelci: Kuljaninović 24', Autogol 45', Bošnjaković 64'

RAHIĆ (4-1-2-3): Pejzić,- Potrić (od 46' Jusufović), Avdić, Bošnjaković, Karalić (C),- Ibrišimović,- Kurtalić, Aleksić (od 79' Mulaibrahimović),- Muratović, Smajlović (od 70' Kevrić), Kuljaninović

Neiskorištene izmjene: Kordić, Haušić, Ikanović i Mehić

Nedostajali: Kešinović (crveni karton), Tirić (crveni karton), Mušić (tri žuta) i Mujkić (tri žuta), Pozderović i Hasikić

Trener: Mirsad Kevrić

 

 

7adnUtakmicu je obilježio povratak Jasmina Kevrića nakon teške povrede zadobivene u Seoni i dugih 7 mjeseci oporavka. Kevra je odigrao posljednjih 20 minuta utakmice i našao se u par prilika za postizanje gola.

Osim odlične igre, fascinantan je podatak da je danas odnosno u posljednjem kolu prvog dijela sezone, a tako i u svih 15 kola naš trener imao na raspolaganju 22 igrača. Također fascinantan je podatak da je odaziv na treningu bio u prosjeku više od 13 igrača.

Zahvaljujemo se i našim navijačima kojih je danas bilo 200-ak i koji su gromoglasnim i dugim aplauzom pozdravili ulazak u igru Kevrića.

Ovom utakmicom završen je prvi dio sezone, naš Rahić će prezimiti na 2. mjestu sa osvojenih 27 bodova, gol razlika 31:19.

U nedjelju u sklopu 1/16 KUP-a TK-a u goste nam dolazi Bosna iz Mionice.

Još jednom se zahvaljujemo Adnanu Baltić, vlasniku firme WEB STAPLER na poklonjenoj opremi. S novim dresovima krenuli smo u nove pobjede.

Vidimo se u nedjelju!