fkrahic klokotnicaNakon poraza u prvom kolu kod kuće kada smo profulali par odličnih prilika, jučer su naši momci bukvalno poginuli u Klokotnici i upisali veliku pobjednu na najboljem terenu u našoj ligi protiv uvijek jake ekipe Doboj Istoka i jednog od glavnih kandidata za prvo mjesto. Ulazak u utakmicu je bio furizan i već u 42 sekundi utakmice naša ekipa preko Kešinovića dolazi u prednost od 0:1, da bi Kurtalić u 4. minuti majstorijom povećao prednost na 0:2. Domaći igrači nakon početnog šoka dolaze sebi i stvaraju par odličnih prilika, al ne uspijevaju da savladaju odličnog Kordića. U 37. minuti Kurtalić pravi dar mar u kaznenom prostoru protivnika i postiže gol za veliku prednost naše ekipe, sa rezultatom 0:3 otišlo se na poluvrijeme. U drugom poluvremenu domaća ekipa svim silama pokušava da postigne gol, od samog početka okupirali su naš kazneni prostor, ali naši momci svojom borbom i željom odolijevaju napadima domaćih igrača, čak smo u 54 minuti preko Smajlovića koji je sam izašao na golamana imali priliku da riješimo pitanje pobjednika, ali golman domaće ekipe odlično brani. U 59 minuti Doboj Istok iz penala smanjuje rezultat na 1:3, nakon tog gola domaćini pokušavaju da se skroz vrate u utakmicu, ali naši momci odlično odrađuju završetak utakmice. U 70 minuti Kordić odličnom intervencijom spašava naš gol, iako su svi na stadioni vidjeli loptu u golu. U 83 minuti Kešinović sam izlazi na domaćeg golmana kojeg zaobilazi, ali ovaj ga i rukama i nogama faulira i dobija direktan crveni karton. Do kraja utakmice imali smo još par odličnih prilika, ali nismo uspjeli da damo i četvrti gol. U 94 miniti Nukiću je poništen čist gol zbog navodnog ofsajda.

NK “Doboj Istok” Klokotnica- FK “G. Rahić” 1:3 (0:3)
1’ Kešinović Hasan 0:1, 4’ Kurtalić Emir 0:2, 37’ Kurtalić Emir 0:3, 59’ Doboj Istok iz penala smanjuje rezultat na 1:3

Tim Rahića koji je nastupio u ovoj utakmici

RAHIĆ (4-2-3-1): Kordić,- Kočić, Avdić, Bošnjaković, Bošković,- Čaušević, Mušić,- Jukanović (od 78’ Nukić), Smajlović, Kurtalić (od 71’ Tirić),- Kešinović (K)

Neiskorištene izmjene: Haušić, Karalić i Đonlić

Trener Mirsad Kevrić

Zahvaljujemo se desetak navijača koji su po kiši bodrili naš tim na najdaljem gostovanju.

Zahvalujemo se domaćinima na gostoprimstvu, vidimo se na proljeće u Rahiću.

Već u srijedu naša ekipa igra finale kupa Brčko distrikta BiH protiv Trešnjevke iz Maoče, dok u nedjelju dočekujemo Polet iz Palanke.

FK Gornji Rahić