b1 rahicFudbalski klub G. Rahić sklopio je ugovor o direktnom TV prijenosu utakmica Druge lige FBiH, sa B1 TV.
Rahić će sutra odigrati i posljednji pripremni meč, a protivnik je ekipa VIS SIMM BAU. Sutrašnja utakmica bit će i ujedno i probni prenos B1 TV koji će sutra ići preko Youtuba, dok će prenos prvenstvenih utakmica biti na B1 TV koja se nalazi na svim platformama (Moja TV, Total TV, itd.) Link na kojem će se pratiti sutrašnja utakmica bit će objavljen pola sata pred početak utakmice.
Potpisivanje ugovora još je jedan dokaz da naš klub raste iz dana u dan navode na zvaničnoj fb stranici kluba.
Da podsjetimo
Posljednju provjeru pred nastavak prvenstva i utakmicu protiv Radničkog iz Lukavca, fudbaleri Rahića imat će u subotu protiv NK VIS SIMM BAU, ekipe čija je tržišna vrijednost na Transfermarktu preko 2 miliona eura.
VIS SIMM BAU je četvrtoplasirana ekipa Prve lige FBiH koja je u ovom prelaznom roku dovela par zvučnih pojačanja, među kojima su Dizdarević, Mahmutović, Hasić, Travančić i Jamak koji je čak četiri puta podizao pehar titule prvaka BiH, po dva puta sa Željezničarom i Zrinjskim.
Također, ova utakmica bit će generalna proba i ekipi VIS SIMM BAU koja sa moćnim igračkim kadrom kreće u pohod na Premijer ligu BiH.