1adzikic began1Trenutno su u realizaciji projekti čija je vrijednost više od 835.561 marku, a spreman je i lot broj tri koji je težak 1.776.000 maraka, a u koji je uključeno 79 projekata uglavnom putne infrastrukture.
Sa usvajanjem ovogodišnjeg budžeta te dinamiziranjem realizacije njegovor kapitalnog dijela, u Pododjeljenju za puteve brčanske Vlade gotovo su priveli kraju raspisivanje tri lota, čija je ukupna vrijednost više od 2.500.000 maraka, javljaju brčanski mediji.

Trenutno su u realizaciji projekti čija je vrijednost više od 835.561 marku, a spreman je i lot broj tri koji je težak 1.776.000 maraka, a u koji je uključeno 79 projekata uglavnom putne infrastrukture, javlja Radio Brčko.

Završetak do kraja godine

“Vrijednost pojedinačnih projekata, a u njih su uključene gotovo sve mjesne zajednice u Brčko distriktu, se kreće od pet do 80.000 maraka. Primjerice, najveće investicije su za završetak puta u MZ Sandići, vrijednost više 50.000 maraka, zatim Ulice Petra Kočića u gradskoj jezgri i tako dalje”, naglasio je šef resornog pododjeljenja Began Adžikić.

“Mnogo bi lakše bilo kad sami projekti ne bi bili ovoliko “usitnjeni”, odnosno kad bi recimo jednu ulicu odmah kompletnu asfaltirali, nego, kao sada, to činili kroz investiranje i radove u nekoliko godina. Ipak, trenutno izlicitirani projekti, biće, kako očekujemo, završeni do kraja ove godine”, precizirao je Adžikić.