1senad osmanovicSredinom avgusta u obrazovnim, odnosno školskim institucijama u Brčkom biće raspisani konkursi za popunjavanje određenih pozicija. Pripremna procedura je već uveliko u toku.

Naš sagovornik, šef odjeljenja nadležnog za ovo pitanje, dao je više podataka vezanih za sam proces koji prethodi objavi konkursa i samom konkurisanju, a koji je pri kraju.

“Konkurse očekujemo sredinom avgusta, a ustvari, osnovni preduslov za raspisivanje konkursa jeste potpisivanje organizacionog plana od strane gradonačelnika i on je već osvanuo u proceduri. Čim ga gradonačelnik potpiše, konkursi su spremni za objavljivanje i to očekujemo da će biti sredinom avgusta, možda čak i u prvoj polovici avgusta da će se to realizovati, čak iduće sedmice” rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

Biće raspisano nekih stotinjak pozicija, od kojih su i neke nove vezane za nastavno osoblje i stručne timove.

“Ima novina, kada je riječ o nastavnom osoblju, kao i stručnim timovima odnosno: pedagozima, psiholozima, bibliotekarima, defektolozima. Ima takođe i značajan broj onih koji su u ovom periodu promijenili radna mjesta, otišli u penziju, pa imaju neke nove pozicije” rekao je Osmanović.

Konkursna procedura će biti realizovana u narednih 2 do 3 mjeseca.

Očekujemo da ljudi po konkursu uđu negdje sredinom oktobra u nastavu, a do tada će nastava biti pokrivena angažovanjem nastavnika po privremenim i povremenim poslovima”

Po privremenom i povremenom angažovanju biće zaposleno nešto manje od 100 radnika, koji će u potpunosti pokriti nastavu.

brcko.tv

76207 Gornji Rahić b.b.
Distrikt Brčko
Bosna i Hercegovina
email: dzematgornjirahic@gmail.com
telefon 061-424-435


vaktija

srebrenica wgm

KNJIŽEVNI KUTAK

KUTAK ZA DJECU   

BIOGRAFIJE ZNAMENITIH RAHIĆANA

KITABHANA   

KOLUMNE   

INTERVJUI   

ZANIMLJIVOSTI

radiobir