1dandrKako to nalaže tradicija kod nas u Domu kulture Gornji Rahić učenici Sedme osnovne škole sa svojim nastavnicima su prigodnim programom obilježili nastupajući Dan državnosti BiH, 25. novembar izvještava dzematrahic.ba.

Učešće u ovogodišnjem programu su između ostalih uzele horska sekcija, recitatorska, dramska i dr. Nastavnici su se kao i osoblje Sedme osnovne škole trudili da ponude publici dobar sadržaj što se na kraju i ispostavilo da je prema riječima direktora Sedme osnovne škole prof. Samira Kurtalića bilo na višem nivou nego do sada te svi učesnici zaslužuju pohvalu za izveden program kao i uređenje bine.

Dom kulture je bio ispunjen posjetiocima koji su svojim čestim aplauzima izrazili svoju podršku izvedbama na bini. Dizajn bine kako rekosmo po prvi put je bio na zavidno visokom nivou. U programu pored učenika Sedme osnovne škole učestvovali su članovi i BKUD-a „Gornji Rahić“.

Svečasnosti su prisustvovali mnogi roditelji i gosti, učenici koji su bili i glavni nosioci svih aktivnosti, a sve to u kooperaciji sa svojim nastavnicima.
Priredba je obilovala mnogobrojnim aktivnostima učenika, počev od narodnog kola pa sve to dramske izvedbe ''Veliki Vezir''.
Na kraju, svim građanima želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.