brka zadrugaZZ „Brka“ Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta „Smart Healthy Snacks“ vrijedan oko 170 hiljada KM piše biznisinfo.ba.

Grant je dio projekta „Challenge to Change” koji je uspostavljen u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

Implementacijom ovog projekta zadruga će nabaviti potrebnu opremu za zaokruženje proizvodnje zdravih grickalica koje će biti plasirane ove godine na tržište Bosne i Hercegovine pod 1sacir rahmanzadružnom robnom markom COOP.

Sa izgradnjom proizvodnog pogona COOP, a čija izgradnja počinje do kraja mjeseca, zadruga planira da zaposli 6 novih radnika i prednost će se dati mladim ljudima.

Direktor zadruge G. Rahman Šaćir se ovim putem u svoje ali i ime cijelog kolektiva zadruge Brka zahvalio Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA, Švedskoj razvojnoj agenciji „Sida“ i Ambasadi Švedske u BiH što su odlučili da podrže naš projekt i da nam pomognu da na tržište plasiramo nove inovativne proizvode.