prutace hatmeU džamiji džemata Prutače je u nedjelju, 15. aprila 2018. godine upriličen hatmenski ispit za 5 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom, proučili cijeli Kur'an i ovladali osnovnim znanjima iz oblasti akaida, fikha i ahlaka,prenosi portal medzlisbrcko.ba.

Kandidati su, kako je to odveć ustaljena praksa, pred vjersko-prosvjetnom komisijom Medžlisa IZ-e Brčko, isti ispit uspješno položili i samim tim stekli uslove za javni ispit.

Svečanost je nakon podne-namaza započeo Islam ef. Hrnjić učenjem ajeta Časnog Kur'ana. Potom se u ime domaćina kratko obratio Miralem ef. Hanušić i vođenje programa predao glavnom imamu mr. Mustafi ef. Gobeljiću, koji je proveo ispit iz oblasti akaida, fikha, ahlaka, tedžvida te praktičnog učenja Kur'ana.

esmicGost predavač na ovom skupu bio je Asim ef. Esmić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj koji je govorio o blagodatima Kur'ana i potrebi ljubumornog čuvanja Allahove riječi.

Svečana prozivka kandidata bila je prilika za dodjelu diploma o položenom hatmenskom ispitu te nagrada od strane Medžlisa Islamske zajednice Brčko, džematskog odbora i drugih džematlija.

Učešće u programu uzele su i članice hora Ajetullah iz džemata Maoča Stara. Ova svečanost upotpunjena je učenjem posljednjih sura Časnog Kur'ana, od strane svršenika hatmenskog ispita, pred dovu koju je proučio Dževad ef. Numanović.

Diplomom svršenika hatmenskog ispita ovom prilikom okitili su se: Avdić Ajla, Halilović Mersida, Isić Emsad, Jukan Dženana i Ljuca 1hatma prutace18Amina.

Svim svršenicima ovog ispita, njihovim roditeljima i muallimu čestitamo na postignutom uspjehu uz dovu Uzvišenom da ih obilato nagradi za uloženi trud i napor.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.