RASIM ROVCANINPorodica Rovčanin iz Brčkog (Dizdaruša) obavještava javnost da će se klanjati dženaza posmrtnim ostacima Rasimu Rovčaninu 13.jula ispred džamije u Gornjem Rahiću poslije ikindije namaza u 17:00 sati. Rasim Rovčanin je poginuo 9.oktobra 1992. godine na Goricama tokom presijecanja koridora. On je zajedno sa svojim saborcima poginuo u tenku.

Pošto su njegovi posmrtni ostaci  nakon razmjene ostali kod Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) u Tuzli cijelo vrijeme nakon rata (zbog toga što je bilo teško identifikovati posmrtne ostatke) i njemu jedinom do sada nije klanjana dženaza, porodica je odlučila da se ona obavi u navedenom terminu u petak 13.jula. Ukop će se obaviti na centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Rasim je rođen  23.02.1968 godine u Brčkom,dakle Rasim je imao 24 godine kada je poginuo, iza njega je ostala supruga Mina,sin Remzo, otac Ismail, majka Sabrija,braća Rifet,Refik i Rusmir te sestra Refika.

Rasim Rovčanin je posthumno odlikovan srebrenim štitom značajnim priznanjem za iskazanu hrabrost u proteklom ratu.

Pozivaju se borci/pripadnici 108/2015 Viteške motorizovane brigade Brčko, njegovi saborci, poznanici, prijatelji da prisustvuju klanjanju dženaze kako bi odali posljednju počast ovom hrabrom tenkisti naše viteške brigade.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.