20drugibatU subotu /11.8./ u Gornjem Rahiću obilježit će se godišnjica formiranja II bataljona 108/215 viteške motorizovane brigade Brčko, u okviru "Rahićkog ljeta" rečeno je iz organizacionog odbora obilježavanja godišnjice II bataljona. Ovo je druga godina kako se masovnije obilježava godišnjica bataljona koji je dao značajan doprinos odbrani slobodne brčanske teritorije.

Za razliku od prethodne godine kada se obilježila godišnjica u centru Gornjeg Rahića ove godine centralno obilježavanje godišnjice će se održati na "Ahminom visu" sa početkom u 14 sati.

Prije centralnog obilježavanja u 10 sati organizovat će se obilazak i polaganje vijenaca na šehidska spomen obilježja u Ograđenovcu, Vukeljima, Čandama, Ćosetima i Gornjem Rahiću.

„Ne smijemo zaboraviti borce koji su stali u prve redove odbrane, a za to su zaslužni i borci II bataljona 108/215 viteške motorizovane brigade Brčko. Povodom toga ovim obilježavanjem želimo da naše građane podsjetimo na hrabre momke, ali i one koji su dali svoje živote", rečeno je iz organizacionog odbora.