1alili cosetiDžemat Ćoseti naši susjedi su poprilično aktivni u nekim aktivnostima koje se ogledaju u unapređenju i zaštiti vakufske imovine kao i aktivnostima koje imponuju i većim mjestima  a kamoli ovom džematu koji broji oko 130 domaćinstava. Naime u ovom džematu je zakazano Večer Kur'ana,ilahija i kasida na kojem će učešće uzeti značajne i poznate ličnosti iz naše zemlje. U okviru manifestacije „Ti si ruža džennetska“ koju provodi Medžlis islamske zajednice Brčko je predviđen i ovaj skup u Ćosetima.

Učešće na ovom događaju će uzeti nadaleko poznati karija i učač iz Zagreba kurra hafiz Aziz ef.Alili, hafiz Mustafa ef.Mujkić, hafiz Kemal ef.Mehić,kurra hafiz Samir Hodžić i kurra hafiz Ismail ef.Čehić.

Tu su i poznati interpretatori ilahija i kasida Šerif ef.Delić iz Sarajeva i Mustafa ef. Isaković interpretator čuvene Kaside „Devet heroja“o bosanskim herojima-šehidima koja je prošle godine ugledala svjetlo dana.

I naravno pored nabrojanih imena se nalazi i predavač na ovom značajnom skupu dr.hafiz Mevludin ef.Dizdarević iz Zenice. Dakle, džemat Ćoseti ugostiće dobre i kvalitetne goste koji su nam bliski sa svojim umilnim glasovima.

Zato potrudimo se i odazovimo se u nedjelju 23.decembra poslije aksam namaza (16:30) na ovu svečanost džemata Ćoseti i svojim prisustvom ukrasimo prostor džamije u Ćosetima.