Vatrogasno društvo Brčko distrikta BiH je u subotu 15.12. organizovalo edukaciju za članove vd2dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Brčko distrikta BiH.Vatrogasno društvo Brčko distrikta BiH je u subotu 15.12. organizovalo edukaciju za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Brčko distrikta BiH prenosi infobrcko.com.


Edukaciju na temu organizacije vatrogasnih društava te njihovu saradnju sa profesionalnim vatrogasnim jedinicama kao i motivaciju za pridruživanje istima, održao je Zdenko Jukić, predsjednik Vatrogasnog saveza Vukovarsko Srijemske županije i potpredsjednik Hrvatskog saveza, te šef profesonalne vatrogasne jedinice Vukovar.

Navedenoj edukaciji su pored članova Vatrogasnog društva Brčko, prisustvovali i članovi ostalih vatrogasnih udruženja na teritoriji Distrikta i to Sveti prorok Ilija iz Sandića, Sveti Florijan iz Bijele i Vatrogasno društvo Gornji Rahić.

  
"Obzirom da je Vatrogasno društvo Brčko ostavarilo uistinu dobru saradnju u prethodnom periodu sa kolegama Vukovarsko-srijemske županije, akcenat tokom edukacije stavljen je na planiranje zajedničkih aktivnosti svih društava na teritoriji Distrikta u narednom periodu, jer samo dobrom saradnjom, razumijevanjem i zajedničkim djelovanjem, mogu se ostvariti ciljevi i preduprijediti sva problematika sa kojom se društva susreću tokom svog rada. Shodno tome, Vatrogasno društvo Brčko će i ubuduće nastaviti sa implementacijom planiranih aktivnosti, te na taj način iskazati svoju spremnost za djelovanje od opšteg društvenog značaja", rekli su iz Vatrogasnog društva Brčko.