dzevdet slikaU petak 28.decembra 2018.godine obaviće se dženaza i ukop poginulom borcu 108/215 Viteške motorizovane brigade Brčko Džakulić (Ševke) Dževdetu rođenom 10.01.1962. godine u Maoči koji je poginuo 14.12.1992. godine na liniji ratišta Donji Rahić.

Naime Dževdet se do ove identifikacije vodio kao nestao u tom periodu kada su četnici probili liniju HVO Donji Rahić  na tom potezu prema Grbavici i Goricama. Tada su da podsjetimo bile žestoke borbe gdje je naša brigada izgubila dosta vojnika i boraca a naročito komandanta Envera Pamukčića prilikom zaustavljanja četnika na toj liniji, jer je HVO bio u rasulu te su naši borci hitno slati na tim pravcima da se zaustavi neprijatelj. 

Dževdet je bio sin  Ševke i majke Štefice, nije bio oženjen, imao je brata Jasmina i Jakuba te sestre Aidu i Pašu. Dževdet je završio SSS,mašinski tehničar i radio je u Vatrogasnom društvu u Brčkom.

Dženaza će se obaviti ispred džamije u Gornjem Rahiću poslije džume namaza u 12:50 sati, ukop će se obaviti na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Pozivaju se svi borci kao i organizacije proistekle iz rata 108/215 Viteške motorizivoane brigade kao i ostalo stanovništvo da prisustvuju posljednjem ispraćaju našem borcu.