3znakoviJutros je osvanuo nesvakidašnji  i neuobičajen pogled na putu Gornji Rahić-Brka. Naime kada se prođe pored palanačkog puta prema Brki na prvoj krivini uočava se  pored puta  srušena četiri znaka obavještenja odnosno upozorenja za vozače sa desne i lijeve strane u radijusu od 200 metara.

 Sva četiri znaka su u ležećem položaju i prema onome što smo vidjeli dolazi se do saznanja da je to neko namjerno uradio.

Od četiri pomenuta znaka jedan je slomljen u donjem dijelu dok su tri preostala znaka izvaljena zajedno sa betonom u zemlji. Vandali su računali da ih na tom dijelu puta nije mogao niko primijetit gdje su izlili svoj bijes na znakovima ove putne komunikacije.

Osobe koje su ovo uradile štete zajednici i društvu i neophodno je kao vozači i učesnici u saobraćaju ovakve osobe prijavit nadležnoj policiji kako bi ubuduće to ne radili. Ovom prilikom ujedno  apelujemo i pozivamo  Javno preduzeće “Putevi Brčko”d.o.o. Brčko distrikt BiH da dotične znakove što prije osposobi i dovede u prethodno stanje kako bi vozači na ovoj putnoj komunikaciji imali neophodne znakove obavještenja i upozorenja radi sigurnosti saobraćaja i ljudi na njemu.