11stoU prilogu koji vam predočavamo našem portalu se obratio jedan čitatelj koji je zabilježio uništavanje društvene imovine na području Mjesne zajednice Gornji Rahić.

Slika koju vidite je uništen sto i stolice od betona na novom prošle godine urađenom šetalištu odnosno u blizini postavljene teretane. Od ukupno dva stola i ujedno dvije stolice koje su postavljene uz njih svjedočimo uništenju jednog stola i stolica koji su postavljeni pored rijeke u pravcu pijace prema žutom mostu.

Dakle, nije prošla godina dana kako se to postavilo pojedinci ili skupina njih već su svojim divljanjem prouzrokaovali i na kraju svjedočimo bacanjem stola i stolice u rijeku. Vidi se svijest tih osoba koje ne prezaju uništit sve što im se nađe na putu i pod ruku.

12stoNama ostaje da to osudimo i da naravno svakog onog koji takve stavri radi prijavit nadležnim kako bi im stali u kraj. Besciljnost i bahatost tih pojedinaca i grupa je evidentna na mnogim poljima i prouzrokuje mnogo štete kako nama kao zajednici tako i pojedincima čije stvari budu oštećene i otete.

Odgoj kreće iz porodice i njenog ambijenta ovakav vid djelovanja tih osoba oslikava njihov loš odgoj ako su ga uopće imali i karakter. Zato čuvajmo svoje porodice od lošeg odgoja i eutanazije empatije za vlastitu djecu i omladinu jer u suprotnom biće sami sebi štetni kao i cijelom društvu koje će to da trpi.