kecNa obali rijeke Save uz prisustvo velikog broja gledalaca i ljubitelja ribolova održano je kvalifikacijsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.Na obali rijeke Save uz prisustvo velikog broja gledalaca i ljubitelja ribolova održano je kvalifikacijsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.


Takmičenje je održano u organizaciji najbrojnijeg brčanskog ribolovnog udruženja USR „ Kečiga" iz Brčkog.

Cilj ovog takmičenja je bio selekcija sportskih ribolovaca koji će se takmičiti u nastupajućoj sportsko-ribolovnoj sezoni ispred ovog udruženja na svim nivoima takmičenja u zemlji i inostranstvu.

  
Za ovo prestižno takmičenje prijavilo se ukupno 14 takmičara, lovilo se po sistemu gram-bod a od tri prvoplasirana takmičara se formira A ekipa dok oni koji su osvojili četvrto, peti i šesto mjesto će biti rezervna postava odnosno B tim.

Iako su vremenske prilike bile idealne kao i povoljan vodostaj rijeke Save, riba je veoma slabo „uzimala" i grami su odlučivali o konačnom plasmanu.

Nakon tri sata takmičenja se pristupilo vaganju ulovljene ribe a konačan rezultat izgleda ovako.

Prvo mjesto je zauzeo Mirza Karahmetović sa ukupno osvojenih 2115 gram poena, drugi je bio Nusmir Lević, treći Abid Martinović, četvrtu poziciju je osvojio Sadin Avdić, petu Selim Mujkić a šesto mjesto i poziciju u B timu zauzeo je Denis Burkanović.

Važno je napomenuti da se ovakva vrsta takmičenja nije održavala dugi niz godina, ali prvenstveno zahvaljujući novoizabranom rukovodstvu „Kečige", klub će predstavljati oni koji su to kroz kvalifikacije i zaslužili.

Nakon proglašenja pobjednika takmičarskog dana, kao što je to i svojstveno svim ribolovcima, druženje se nastavilo do večernjih sati uz muziku i veselje, a nije nedostajalo niti ribolovačkih priča, šala i nadmudrivanja.

infobrcko.com