skupstina brcko 3 696x464Skupština Distrikta danas je usvojila budžet za 2019. godinu u iznosu od oko 229,5 miliona maraka.

"Ono što ostaje kao zadaća u periodu koji je pred nama je da pristupimo rebalansiranju Budžeta u smislu primjene zakonskih odredbi netom usvojenih zakona o platama i ti zakoni nisu pretočeni sada u budžet.

Morat će se rebalans zbog toga načiniti i naravno, ukoliko bude određenih drugih prijedloga ovlaštenih predlagača, pa možda i zastupnika, razmatrat će se i takvi prijedlozi, što će dovesti do poboljšanja ovog budžeta”, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine prenosi infobrcko.

Usvojeni Budžet veći je za oko 8,5 miliona KM u odnosu na prijedlog koji je došao iz brčanske Vlade.

“Uglavnom se radi o prenosu kapitalnog budžeta iz ranijih godina”, izjavio je gradonačelnik Distrikta Siniša Milić.

Naglasio je da je također važno što su osigurana sredstva u iznosu od oko 290.000 KM za početak rada kancelarije za prevenciju korupcije, koja bi trebala da počne sa radom 1.7.Naglasio je da je također važno što su osigurana sredstva u iznosu od oko 290.000 KM za početak rada kancelarije za prevenciju korupcije, koja bi trebala da počne sa radom 1.7.
“Predviđeno je ukupno 10 zaposlenika. Od toga će dio zaposlenika ustvari biti preuzet iz Sektora za informisanje, Službe za žalbe i pritužbe građana. Očekujemo da će do kraja godine ta kancelarija potpuno zaživjeti, da će se provesti konkursne procedure”, naveo je Milić prenosi otisak.