savska 1Projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru” koji je organiziran sa nivoa džemata Atik-Savske džamije završen je u nedjelju 21. aprila 2019. godine svečanom dodjelom nagrada za najuspješnije učesnike ovog projekta.Projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru” koji je organiziran sa nivoa džemata Atik-Savske džamije završen je u nedjelju 21. aprila 2019. godine svečanom dodjelom nagrada za najuspješnije učesnike ovog projekta.


Ciklus od dvadeset predavanja koja su održavana jednom sedmično u Atik-Savskoj džamiji počeo je polovinom decembra prošle godine a završio u nedjelju 21. aprila ove godine završnim testiranjem više od 30 učesnika koji su ispunili prilično stroge kriterije za učešće na pomenutom testu. Naime, projekat edukacije iz oblasti Sire- životopisa Muhammeda a.s. izvođen je prema knjizi Sira, autora dr. Safveta Halilovića a pravo na pristupanje završnom testu imali su učesnici koji su prisustvovali minimalno na 16 od 20 predavanja.

savska2Svečanosti proglašenja pobjednika osim učesnika i drugih džematlija, prisustvovali su imami i vejroučitelji Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji su u ovom projektu imali ulogu edukatora na čelu sa brčanskim Glavnim imamom Mustafa.ef Gobeljićem kao i dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik tuzlanskog Muftije, koji je ovom prilikom održao prigodno predavanje.

  
Glavnu nagradu- odlazak na umru osvojila je Amra Alihodžić, drugi je bio Adin Husejnagić, a treći Edvin Alihodžić, Amrin suprug. Svim učesnicima obezbijeđene su prigodne nagrade a krajem juna ove godine učesnici će zajednički putovati na edukativnu ekskurziju u Istanbul.

Imam džemata Atik Savske džamije, Emir-ef. Hasanović koji je ovu ideju realizirao u djelo i bdio nad njom svih pet mjeseci zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog vrijednog projekta prenosi infobrcko.