edis 1Finale kviza “Put učenih” kojeg Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira za polaznike srednjih škola održano je u nedjelju 28. aprila 2019. godine u Domu kulture u Gornjem Rahiću.Finale kviza “Put učenih” kojeg Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira za polaznike srednjih škola održano je u nedjelju 28. aprila 2019. godine u Domu kulture u Gornjem Rahiću.
U ime Organizatora programa govorili su glavni imam Medžlisa Brčko Mustafa-ef. Gobeljić i Asmir-ef. Bekrić koordinator Mreže mladih.
Izraze zahvalnosti Glavni imam uputio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj projekat traje i bude uspješan. Posebnu zahvalnost izrazio je gostima iz Bijeljine, Janje, Gradačca, Kalesije i Orašja koji su predvođeni imamima koji rade sa mladima na području pomenutih Medžlisa i ove godine prisustvovali ovom programu.
Predavanje na temu “U susret ramazanu” održao je hafiz Abdulah-ef. Kapo, koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog.
U ovogodišnje finale plasman je obezbijedilo šest kandidata:
Mujkanović Muamer- džemat Maoča NovaKurtić Mediha- džemat Gornji RahićHalilović Semina- džemat ĆosetiĆehajić Edis- džemat ČandeSalihović Belma- džemat Maoča NovaSalkić Samra- džemat DizdarušaNakon veoma neizvjesnog takmičenja dobili smo i pobjednike:
2 edisĆehajić Edis- džemat Čande, Salkić Samra- džemat Dizdaruša, Mujkanović Muamer- džemat Maoča Nova. Vrijedi istaknuti kako je za pobjednike ovog takmičenja Organizator obezbijedio vrijedne nagrade u iznosima od 300 KM za prvo mjesto, 250 KM za drugo i 200 KM za treće osvojeno mjesto. Učesnici polufinalne i finalne večeri koji nisu među prvonagrađenima, darovani su vrijednim knjigama.

U programu su još učestvovali: Senad Kukuljević iz Orašja, Ahmed Hadžić iz Kalesije te Ahmed Karahasanović i Rašida Ribić koji su izvođenjem ilahija, kasida i dramskih odlomaka upotpunili ovu svečanost nakon koje je uslijedilo i druženje mladih.