sport 7Kao što znamo drugo polugodište obično obilježe takmičenja predviđena školskim kalendarom, pa tako je u sklopu školskog kalendara takmičenja, danas u našoj školi održano međuškolsko takmičenje za učenike svih osnovnih škola Brčko distrikta i to iz:
1. Atletike u disciplinama: trčanje za dječake i djevojčice na 100m, 600m i 800m, zatim bacanje kugle i skok u dalj.
2. Tehničkog obrazovanja u dicipinama: izložba radova iz nastave 5, izložba radova iz nastave 6, izložba radova iz nastave 7, izložba radova iz nastave 8, izložba radova iz nastave 9, izložba radova iz KMT, niskogradnja, visokogradnja, graditeljska baština, arhitektura budućnosti, elektronika i telekomunikacije, energetika i elektrotehnika, fotografija-slobodna tema, fotografija-zadana tema, inovacije, reutilizacija, tehnika u zaštiti okoline, agrotehnika, primjena računara u tehnici automatika i robotika, dokumentarni film, makete motornih vozila, RC-modeli-AUTOMODELI, makete brodova-čamaca, makete aviona-jedrilica, sobni modeli-AVIOMODELI, rakete, zmajevi, baloni, autonomni roboti, roboti vođeni računarom.
slikari 7

3. Likovne kolonije u disciplinama: slikanje temperom, grafitnom olovkom, vodenim bojama...

Učenici su imali danas priliku da se druže, zabave, takmiče ali i nauče nešto novo. Slikama vam prenosimo mali djelić atmosfere sa današnje manifestacije kojoj je domaćin bila naša škola.

Svim učenicima upućujemo iskrene čestitke na postignutim rezultatima, u nadi da će naredne godine uspjeh udvostručiti navodi se iz Sedme osnovne škole Gornji Rahić.