Drahicdanasanas su u Mjesnoj zajednici Gornji Rahića održani redovni izbori za rukovodstvo koje će preuzet mandat  na četiri godine. Bila su ponuđena dva kandidata za predsjednika i osamnaest kandidata za upravni odbor mjesne zajednice.

Nakon zatvaranja biračkog mjesta u 15 sati  na  kojem je glasalo 210 osoba te obrađenih listova od strane komisije mjesna zajednica je dobila novo rukovodtsvo koje će ubuduće činiti.

Predsjednik: Karahmetović Zudo dobio 193 glasa

Upravni odbor: Murselović Edin (149), Softić Esad (133), Karahmetović Mirza (114), Ibrahimbašić Emir (105), Lišić Ibro (82), Ikanović Sabina (77), Ikanović Himzija (68), Hokić Novalija (66), i Kosić Nuraga (60) glasova.

Ostali kandidati koji nisu prošli su dobili sledeći broj glasova:Eminović Azur (56), Pozderović Nedim (52), Lišić Kadrija (51), Osmanbašić Mirza (50), Lišić Abaz (49), Trokić Mehmed (49), Jahić Muhamed (41), Kuč Asim (35), i Ibranović Senad (23) glasa.

Vrijedi istaći da u današnjim redovnim izborima nije bilo nikakvih incidenata i neregularnosti koje su nekad bila prava glavobolja prilikom izbora mjesne zajednice.

Na kraju treba poželjeti novom rukovodstvu mjesne zajednice  sve najbolje u radu i da unaprijede njen rad na dobrobit zajednice kako bi ona što snažnije stala na svoje noge i kako bi bila dobar servis za lokalno stanovovništvo.