korona uputstvoU vezi nastale situacije koja je vezana za koronavirus i imajući u vidu preporuke nadležnih institucija distrikta sugrađani trebaju da poštuju sve preporuke  i da ih ozbiljno prihvate kako zbog svog zdravlja tako i zbog zdravlja drugih ljudi. Oni koji ne poštuju ove preporuke i koji ugrožavaju zdravlje ljudi treba odmah prijavit nadležnim organima koji će poduzeti mjere prema takvim.

U nastavku prenosimo apel jedne sugrađanke koja nam je proslijedila svoju poruku kako bi svi preventivno djelovali na novonastalu situaciju.

S obzirom na nastalu kriznu situaciju imam potrebu i društvenu odgovornost da se javim i zatražim, kako u svoje ime, tako i u ime svih naših sugrađana/mještana koji kako vidim ne shvataju stvar ozbiljno, i zatražim pomoć od nadležnih da se trenutno stanje koliko toliko poboljša u vidu izolacije starijih prvenstveno i čišćenja javnih površina.

Nevezano za činjenicu da se virusi šire suhim zrakom, molim vas da apelujete da svi sugrađani/ mještani operu ulice ispred svojih kuca, jer koliko toliko doci ce do ovlaživanja vazduha a i saprat će se ono što je ostalo na površini.

Isto tako vas molim da pozovete određeni broj omladine, sigurno da ih ne treba mnogo, i vjerujem da ih ima koji ce se rado odazvati, da upute starije od 60 godina da idu u kuce i da ukoliko imaju potrebu za kupovinom ili nečim što je neodloživo da oni urade za njih.

To je najmanje i najviše što bi mogli u ovom trenutku da uradimo za našu zajednicu, a može da znači mnogo.

Ja sam u ponedeljak jedva se vratila u Bosnu iz Srbije, jer sam bila na operaciji i trenutno sam spriječena da bilo šta fizički teško mogu uraditi, ali za sve druge stvari stojim na raspolaganju, da doprinesemo da se ovo na najmanje bolan način završi za sve nas.

I još vas molim da apelujete na policiju da provjerava građane koji su došli iz kritičnih država jer ih ima, a ne provjeravaju ni nas koji smo u izolaciji, mene niko ne provjerava!

Iskreno se nadam da ćete u najkraćem roku odgovoriti pozitivno i s velikom odgovornošću za našu zajednicu na ovaj apel!!

Unaprijed se zahvaljujem

Vaša sugrađanka / Ime i prezime poznati portalu

Za sugrađane na području MZ Gornji Rahić koji su stariji, slabiji i u kućnoj izolaciji ako šta treba pomoć da se kupi i donese do kuće možete nas kontaktirat na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , ili poslat poruku na telefon 061/ 424-435, određena osoba će doć da vam učini uslugu kako se nebi stariji izlagali opasnosti.