rahic prokosoviciU nedjelju 23. augusta 2020. godine FK Gornji Rahić je u 3 kolu Druge lige FBiH gostovao u Prokosovićima. Prema pisanjima određenih medija Rahić je u svojoj kvalitetnoj igri uspio demolirati domaćina sa čak 5:0.

Ovo je ujedno druga pobjeda sa istim rezultatom, te zalaganjem stručnog štaba i igrača Rahić završetkom trećeg kola je na čvrstoj šestoj poziciji na tabeli osvojivši 6 bodova, u tri kola je Rahić tako postigao 11 golova i primio 3 što je izuzetna gol razlika za početak takmičenja imajući u vidu da je Rahić novajlija u ovoj ligi.

Sagledavajući raspored budućih utakmica Rahić će kao domaćin ugostiti nekoliko ekipa koje su startovale loše tako imajući priliku da ostvari dobre rezultate u gol razlici. Ovaj dosadašnji rezultat nije slučajno sam od sebe došao nego je uprava kluba sa šefom stručnog štaba gospodinom Amirom Durgutovićem i igračima dosad dosta uložili truda kako bi ekipa mogla da se kvalitetno održi na kvalitetnoj poziciji tokom sezone.

Sadašnja situacija u ovoj ligi pokazuje i ko su apelanti odnosno ekipe koje će sigurno i čvrsto ići ka vrhu ljestvice poput Gradine iz Srebrenika, Seone, i Radničkog iz Lukavca. Navedene prve dvije ekipe su već maksimalno osvojili devet bodova a prvo plasirana i sa dobrom gol razlikom.

Rahiću je za sada imperativ održati se u ovoj ligi sa svim izazovima u njoj i ekipu pripremat za budućnost koja dolazi, jer pored ovakvih idealnih uslova stadiona, vlastitog autobusa i drugih tehničkih pomagala neophodna je i finansijska podrška šire zajednice kako bi se klub kvalitetno pripremio za nadolazeće vrijeme.

Rahić ima svoje mjesto koje mu i pripada za sada u Drugoj ligi FBiH što mu i priliči kao klubu sa dugogodišnjom tradicijom na ovim prostorima.

III kolo Druge lige FBiH

NK “Prokosovići”- FK "G. Rahić” 0:5 (0:3)

Prokosovići- RAHIĆ 0:5

0:1 Mehmedović 27’

0:2 Čaušević 39’

0:3 Kadić 45’ + (asis. Mehmedović)

0:4 Mehmedović 50’

0:5 Mehmdović 68’ (asis. Omerhodžić)

RAHIĆ JE NASTUPIO U SASTAVU: Kordić,- Kadić, Ibrahimbašić, Bošnjaković (od 70’ Bošković), Kevrić,- Čavalić (od 54’ Mušić), Čaušević, Ibrišimović (K)(od 70’ Murselović),- Ramić (od 55’ Omerhodžić), Nukić,- Mehmedović (od 70’ Haušić)

Neiskorištene izmjene: Bahor i Ikanović

Šef stručnog štaba: Amir Durgutović

Trener: Vahidin Muratović

Fizioterapeut: Nermin Musić

Zbog povreda utakmicu su propustili Kočić, Musić, Jukanović, Teodorović i Tirić.

U sljedećem kolu naša ekipa ponovo gostuje, ovog puta u Donjoj Mahali.

tabela 3 kolo