donat medzlis jastukZbog specifične i složene situacije kod nas kao i u cijeloj BiH pogođenom covid 19 ukazala se potreba da se pomogne bolnici Brčko iz razloga što je predviđeni materijal u konstatnoj potražnji jer se troši svakodnevno zbog velikog broja pacijenata.

Izuzetno dobra saradnja Medžlisa Islamske zajednice Brčko i brčanske Javne zdravstvene ustanove nastavljena je uručivanjem vrijedne donacije koju je Medžlis obezbijedio zajedno sa brčanskim džematima.

Iz tog razloga Medžlis islamske zajednice Brčko je u okviru svoje organizacije organizovao pomoć Bolnici u Brčkom te donirao jastuke i posteljinu za pacijente i odjeću za medicinsko osoblje ukupne vrijednosti oko četiri hiljade maraka. 

“Ovaj naš današnji gest skroman je doprinos da budemo korisni zajednici u kojoj živimo“, rekao je ovom prilikom dr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Brčko.

Nihad Šibonjić, direktor JZU “Zdravstveni centar Brčko“ kaže da je upotreba posteljine u Bolnici danas tri puta veće nego u redovnim vremenima.

„Sve više imamo posteljine koja se koristi zbog kovid pacijenata i koja je dotrajala, tako da će nam ova donacija značajno pomoći da prevaziđemo trenutni problem“, istako je Šibonjić.

On se u ime zaposlenih brčanske bolnice zahvalio Medžlisu islamske zajednice Brčko na ovoj vrijednoj donaciji ističući da je svaki vid donacije Bolnici, u ovoj situaciji u kojoj smo se našli usljed virusa korona, dobro došao.

„Potrebe su više nego uduplane i bilo koja donacija nama će pomoći“, rekao je Šibonjić.

“Dobročinstvo je glavni smisao svake religije i svakog humanističkog učenja, pri tome je nevažno prema kome je ono usmjereno, da li prema pojedincu ili je pak vezano za kolektivne ljudske potrebe. Ovaj naš današnji gest skroman je pokušaj da budemo korisni u zajednici i u sredini u kojoj živimo“, istakao dr. Mustafa ef. Gobeljić.

Vrijedi naglasiti kako su svi donirani artikli isključivo domaće proizvodnje rađeni po mjerama dostavljenim od strane uposlenika brčanske bolnice.