Recepata za burek ima mnogo, ali malo je onih pravih. Sve su pite pitice, a samo je burek pitac! Popularni domaći kulinarski blog Iz Moje Kuhinje donosi vam fantastičan recept za omiljeno jelo svakog Bosanca, a Boga mi i Hercegovca!

altSastojci: 

Nadjev:

400g faširanog mesa

sjecanog luka po želji

malo bibera

malo soli

malo vode 

Jufke:

500g brašna

malo ulja

malo soli

voda

 

Način pripreme: 

Zakuhati jufke od 5oo grama brašna, malo soli i malo ulja, izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvuć!i. Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode. Jufku zarolati sa obje strane, presjeći između, praviti male kolutove, poredati u pleh, pomastiti maslom i peć!i oko 30 minuta na 250 stepeni. Pečen burek zaliti hladnom malo posoljenom vodom, vratiti jos malo u rernu, izvaditi i ostaviti da malo odmekne.

namirnice.ba /Iz Moje Kuhinje | Foto: Facebook/IzMojeKuhinje