altU svakom vremenu pa tako i u našem svjedoci smo da ljudi se ne libe doći do značajnih stvari na bilo koji način ne birajući je li to ispravno ili nije. Tako su mnogi znali od raznih kradljivaca ostati bez svog telefona naročito kada imamo ove takozvane pamtene telefone,telefone koji koštaju i preko hiljadu maraka. E, da vam se to nekad  desi da ostanete bez te komunikativne stvari možete preuprijedit, onemogućit korištenje vašeg mobilnog ljubimca na sledeći način.

Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom.

Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promijeni sim-karticu. Iako vjerojatno nećete dobiti nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, dalje krađe mobitela ne bi imale svrhe.

dzematrahic.ba