altMargarin

Margarin je izvorno napravljen osmišljen radi debljanja purana. Kad je izazvao pomor purana, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja,željeli su vratiti uloženi novac. Tako su zbili glave kako bi smislili - što učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bijela tvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i počeli prodavati ljudima kao zamjenu za maslac. Kako vam se to sviđa? Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu različite okusne tvari.

ZNATE LI UOPĆE... Koja su razlike izmedu margarina i maslaca?

Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo!

I margarin i maslac imaju približno istu kalorijsku vrijednost

Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard Medicala.

 

Maslac

 

altMaslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama). Jedenje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranjivih tvari iz drugih namirnica. Maslac ima mnoge hranidbene prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko - a i to zahvaljujući tvarima koje su dodane u njega!

Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati okus druge hrane.

Maslac je dio prehrane stoljećima, dok je margarin ušao u upotrebu prije nepunih 100 godina.

 

A SADA, OPET O MARGARINU

 

Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina.

Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih žila.

Povećava ukupan kolesterol i LDL (loši kolesterol) te smanjuje HDL (dobar kolesterol).

Povećava peterostruko smrtnost od raka.

Smanjuje kakvoću majčinoga mlijeka.

Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma.

Smanjuje proizvodnju inzulina.

I sada ona najpogubnija činjenica... I TO JE OSOBITO ZANIMLJIVO!

Margarine je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE!

Već i ove činjenice dovoljne su za izbjegavanje margarina do kraja života, kao i svega ostalog što

je hidrogenizirano (što znači da je dodan vodik, mijenjajući time molekularnu strukturu dotične

tvari...).

 

Poslužite se i sami pokusom:

 

Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom sjenovitom mjestu. Nakon nekoliko dana, zamijetit ćete nekoliko pojedinosti:

* ni jedna muha, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći.)

' margarin se neće pokvariti ni promijeniti miris, a to zato jer nema hranidbene vrijednosti. I ništa

neće narasti na njemu: ni gljivice, ni plijesnl... Čak ni oni sićušni mirkoorganizmi neće na

margarinu naći podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika.

Da li biste sada htjeli rastopiti svoju plastičnu posudu i namazati je na svoju krišku hljeba ?

Podijelite ove informacije sa svojim prijateljima.

Jer, kineska poslovica kaže ovako:

Podijeli li netko s tobom nešto vrijedno, pa imaš od toga koristi, tvoja je moralna obaveza podijeliti

to saznanje s drugima...

 

/dzematrahic.ba/