Margarin
Margarin je izvorno napravljen osmišljen radi debljanja purana. Kad je izazvao pomor purana, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja,željeli su vratiti uloženi novac. Tako su zbili glave kako bi smislili - što učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bijela tvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i počeli prodavati ljudima kao zamjenu za maslac. Kako vam se to sviđa? Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu različite okusne tvari.
ZNATE LI UOPĆE... Koja su razlike izmedu margarina i maslaca?
Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo!
I margarin i maslac imaju približno istu kalorijsku vrijednost
Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard Medicala.
Maslac
Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama). Jedenje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranjivih tvari iz drugih namirnica. Maslac ima mnoge hranidbene prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko - a i to zahvaljujući tvarima koje su dodane u njega!
Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati okus druge hrane.
Maslac je dio prehrane stoljećima, dok je margarin ušao u upotrebu prije nepunih 100 godina.
A SADA, OPET O MARGARINU
Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina.
Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih žila.
Povećava ukupan kolesterol i LDL (loši kolesterol) te smanjuje HDL (dobar kolesterol).
Povećava peterostruko smrtnost od raka.
Smanjuje kakvoću majčinoga mlijeka.
Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma.
Smanjuje proizvodnju inzulina.
I sada ona najpogubnija činjenica... I TO JE OSOBITO ZANIMLJIVO!
Margarine je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE!
Već i ove činjenice dovoljne su za izbjegavanje margarina do kraja života, kao i svega ostalog što
je hidrogenizirano (što znači da je dodan vodik, mijenjajući time molekularnu strukturu dotične
tvari...).
Poslužite se i sami pokusom:
Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom sjenovitom mjestu. Nakon nekoliko dana, zamijetit ćete nekoliko pojedinosti:
* ni jedna muha, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći.)
' margarin se neće pokvariti ni promijeniti miris, a to zato jer nema hranidbene vrijednosti. I ništa
neće narasti na njemu: ni gljivice, ni plijesnl... Čak ni oni sićušni mirkoorganizmi neće na
margarinu naći podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika.
Da li biste sada htjeli rastopiti svoju plastičnu posudu i namazati je na svoju krišku hljeba ?
Podijelite ove informacije sa svojim prijateljima.
Jer, kineska poslovica kaže ovako:
Podijeli li netko s tobom nešto vrijedno, pa imaš od toga koristi, tvoja je moralna obaveza podijeliti
to saznanje s drugima...
/dzematrahic.ba/