altMuhammed s.a.w.s., svaki put kada bi krenuo da spava, legao bi na svoju desnu stranu, te stavio glavu na desni dlan i proučio: 

اللهم قني عذابك يوم تبعث عبادك 

„Gospodaru sačuvaj me patnje, na dan kada oživiš svoje robove!" 

Kada naiđemo na neke od savjeta Muhammeda s.a.w.s., potrebno je da ih praktikujemo i slijedimo, iako ne vidimo, u prvi mah, koja se mudrost krije iza njih. Mnogo puta, pogotovo u posljednje vrijeme, kada naučne znanosti brzo napreduju, ispostavi se da u nekom određenom postupku Poslanika s.a.w.s., stoji velika korist za pojedinca i za društvo uopće. 

Pogledajte šta nauka kaže o spavanju na desnoj strani i to spuštene glave na desni dlan: 

Prilikom spuštanja desnog obraza na dlan desne ruke dešavaju se zanimljivi i čudesni procesi. Naime, naučnici kažu, da se tada dešava niz vibracija, koje pomažu mozgu da se oslobodi raznoraznih štetnih naboja i pritisaka, što opet dovodi do smirenog i odmarajućeg sna u pravom smislu te riječi. 

Nakon dužih israživanja, britanski naučnici, objavili su podugačak izvještaj u poznatom listu „The Times“. Oni su u svojim istaživanjima pokušali da nađu mnoge odgovore na pitanja o psihofizičkom stanju čovjeka kada spava. Između ostalog, u izvještaju se spominje idealni položaj ljudskoga tijela za vrijeme spavanja. 

U izvještaju se navodi: 

„Znanstvenici su došli do saznanja da je spavanje na desnoj strani položaj koji je najbolji i najzdraviji za ljudsko tijelo i duh, obzirom da je lijevo plućno krilo manje od desnog i na taj način tijelo stvara manji pritisak na srce. Također, jetra je u tom položaju stabilna i ne visi, za razliku od slučaja kada je tijelo okrenuto na kontra stranu, dok je želudac tako neopterećen i naslonjen na jetru, što čini lakšu probavu i efikasnije pražnjenje za 2,5 do 4,5 sati. Pogledamo li lijevi bronhi, vidjet ćemo da ovaj položaj tijela čini i pomaže fenomenalnom procesu pražnjenja primarnih bronhija od sekreti, dok se desni primarni bronhi lagano podiže i blago naginje što prouzrokuje lakše čišćenje od sekreti putem trepetljika. Na taj način, osoba koja spava na desnom boku, ima manje vjerovatnoće da oboli od nekih plućnih i bubrežnih bolesti.“ 

I tako se 14 stoljeća, nakon što je plemeniti Poslanik s.a.w.s., otišao svome Gospodaru, po ko zna koji put ispostavilo, da je sve ono što nam je preporučio mudrost i mu`džiza koju trebamo slijediti, makar i ne našli određeno objašnjenje za određeni postupak. 

Zato nije potrebno, da neku od poslanikovih nadnaravnosti naučno potvrdimo da bi se uvjerili u njenu istinitost, već da je praktikujemo uvjereni da je ona najbolje za nas.