17RAHIC1U subotu 19. avgusta 2017. godine na stadionu Šljevik sa početkom u 17:00 sati odigrana je u drugom kolu Prve kantonalne lige TK utakmica između FK „G.Rahić“ i FK „Proleter“ Slavinovići 3:1 (1:0). Domaćin je uspio goste nadigrat i ostvarit prvu pobjedu u jesenjem dijelu. Iz prve utakmice Rahić je igrao u gostima protiv Rijeke iz Šerića neriješeno (1:1) i sada protiv Proletera iz Slavinovića. Sva četiri pogodka za Rahić protiv Rijeke (1) i sada protiv Proletera (3) het trikom je postigao Hasan Kešinović najbolji strijelac FK Rahić ,het trik (engl. hat-trick, šešir trik) je sportski izraz koji se upotrebljava kada jedan igrač postigne uspjeh tri puta za redom ili iz tri uzastopna pokušaja na jednoj utakmici.

Utakmicu protiv FK“Proleter“ je vodio, glavni sudija: Armin Gibić iz Gradačca, pomoćnici su bili A1: Semir Besirević (Gradačac),A2: Almin Čičkušić (Lukavac) dok je zapisnik vodio delegat Vahid Bećirović iz Srebrenika.

Za FK“Rahić“ u ovom meču su nastupili sledeći igrači;

RAHIĆ: Kordić; Potrić, Avdić, Bošnjaković (od 88' Mehić), Mušić; Ibrišimović, Aleksić, Smajlović, Mulaibrahimović, Jusufović (od 40' Haušić), Kešinović (C) (od 90' Ikanović)

Trener: Mirsad Kevrić

U nedjelju Rahić gostuje kod Mladosti iz Kikača.

Iz dva kola Rahić na tabeli trenutno zauzima poziciju 4.

Također klub obavještava sve zainteresovane koji su već kupili članske karte za ovu godinu i nove članove da se mogu učlaniti i kupiti članske karte za ovu sezonu gdje ih očekuju određene beneficije.

2clanska kartaVlasnici godišnji članskih karti koji su kupili članske karte u februaru imaju BESPLATAN ulaz na sve domaće prvenstvene utakmice u jesenjem dijelu prvenstva 2017/2018, kao i na polufinalnu utakmicu kupa Brčko distrikta BiH, protiv Poleta iz Palanke.

FK G. Rahić obavještava navijače i prijatelje kluba da je nastavljena prodaja godišnji članskih karata.

Navijači i prijatelji FK Rahića se učlaniti u klub mogu svaki dan. Cijena učlanjivanja u klub koje će važiti do 31.12.2017. godine iznosi 30 KM. Članovi kluba će, osim što će finansijski pomoći klubu, imati i brojne povlastice. U pitanju je BESPLATAN ULAZ na SVE domaće utakmice u tekućoj kalendarskoj godini, odnosno u 2017. godini.

Klub će nastaviti sa praksom redovnog izvještavanja navijača i sponzora o prikupljenim sredstvima.

Članske karte se mogu kupiti kod: Mehmeda Trokić (Camelija osiguranje), u trgovinskoj radnji "Kićo" ili preko naše fb stranice.