Danas su predstavnici sportskog kolektiva FK Gornji Rahić obišli Covid ambulante u Brčkom i tom prilikom uručili voće, vodu i sokove ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"FK Gornji Rahić je svjestan napora koji ulažu zdravstveni radnici i mislimo da ovaj naš skromni doprinos može da im ukaže na to da smo svjesni svih njihovih zalaganja", kaže Esad Softić predsjednik ovog kluba.

 Rahic 1covid

U izjavi za InfoBrčko, Elvedin Duran, glavni tehničar Doma zdravlja je rekao da se zahvaljuje u ime Javne zdravstvene ustanove "Zdravstveni centar Brčko" fudbalskom klubu Gornji Rahić, "oni su ovom donacijom i obilaskom pokazali solidarnost i veliku zahvalnost medicinskom osoblju koje ulaže velike napore u borbi protiv pandemije", kaže on.

Donacije su uručene u na Odjeljenje ginekologije brčanske bolnice na kojem se nalaze pacijenti hospitalizirani zbog posljedica izazvanih korona virusom kao i na Covid ambulantu smještenu u prostorijama brčanskog Doma zdravlja.

Rahic 2 covid

"Mislim da je neophodno poštivati mjere kako bi se nastala situacija vratila u okvire normalnosti te kako bi sačuvali svoje živote i živote svojih najdražih. Drago mi je da sam danas ja među predstavnicima našeg kluba koji su obišli ova mjesta jer imam potrebu da se i lično zahvalim zdravstvenim radnicima koji ulažu nadljudske napore u namjeri da se sačuvaju životi naših građana"; rekao je kapiten popularnog Rahića Amer Ibrišimović.

Predstavnici FK Gornji Rahić iskoristili su ovu priliku i da razgovaraju sa zdravstvenim radnicima te su istakli da će ovaj fudbalski klub nastojati da skrene pažnju javnosti na bitnost borbe protiv pandemije.