pekara4Početkom mjesece ramazana nastupile su uobičajene stvari koje čine ramazan prijemčivim i mnogima nadasve ostane u sjećanju dugo vremena. Jedna od aktivnosti koja je mnogima draga je priprema za iftar koji svojim iščekivanjem insana zaokupi u svakom pogledu, jedne iščekujući taj momenat čineći istigfar, dove, uče kur'an drugi u tome nalaze pripreme oko iftara a jedna od tih aktivnosti je i nabavka ramazanskih lepina. Kod nas mnogi snabdijevaju naše stanovnike lepinama tako da je izbor velik na tom planu.

U duhu mjeseca ramazana pekara "Pereca" je odmah krenula sa aktivnošću tako što je prvu sedmicu uspjela obezbijedit dodjelu besplatnih lepina u našem najljepšem mjesecu milosti Ramazanu. Prema riječima vlasnika Mirsada Forića ova aktivnost darivanja besplatnih lepina je dosta pozitivno odjeknula u našem mjestu pa i šire.

Vruće ramazanske lepine su namamile mnoge u ovu pekaru te prema riječima Mirsada zna se napravit i  podijelit  do 250 lepina za jednu večer. Dakle, dobrih ljudi ima među nama koji su prepoznali ovaj projekat i žele sebe ugradit u njega imajući u vidu nagradu za to.

pekara6

Ovakav projekat može svako od nas podržat i sevap zaradit  i mnoge naše džematlije obradovat tokom mjeseca posta. Zato svakome su vrata ovog hajra otvorena i bujrum ko god može i hoće može učestvovat u njemu, jer mjesec ramazan će brzo proć zato požurimo sa činjenjem dobrih i korisnih djela.