14KUPOLAU periodu od 25. marta pa sve do 15. aprila 2017. godine trajalo je izvođenje radova na projektu „Kupole“ na džamiji u Gornjem Rahiću. Sa ovim projektom džemat je uspio konačno sanirat cjelokupan krov koji je da podsjetimo još od posljednjeg rata 92-95 godina tokom agresije na našu zemlju i rodni kraj, ovaj vjerski objekat je bio oštećen od srbočetničkog agresora avionskom raketom zrak zemlja.

Pošto je revitalizovan prethodno ravni dio došlo je do konačne realizacije i četiri kupole jedna velika i tri male, te su na njima zamijenjeni alemi gdje su postavljeni novi od inoksa.

Vrijednost projekta je iznosila 21.305,10 KM. Podsjećamo sada je na kupolama urađena hidro i termo izolacija, postavljen je aluminijumski plastificirani lim koji ima svoju dugoročnu trajnost, garanacija na izvođene radove je pet godina. Izvođač radova je bila firma d.o.o.“Pjanić“ iz Kalesije.

U toku je isto tako realizacija dva projekta u džematu Gornji Rahić odnosno to je pri kraju finalizacija dva značajna projekta u mezarju Hada /izgradnja zida“ i revitalizacija „Ženske abdesthane“ koji su pri kraju, čime će javnost i džematlije biti naknadno obaviješteni putem našeg portala.

Kada se pogledaju svi urađeni i započeti projekti kao i predviđeni vidi se da je džemat i ove godine u velikoj izgradnji krupnijih projekata koji su značajni za rad džemata.