17RAHIC1U subotu 19. avgusta 2017. godine na stadionu Šljevik sa početkom u 17:00 sati odigrana je u drugom kolu Prve kantonalne lige TK utakmica između FK „G.Rahić“ i FK „Proleter“ Slavinovići 3:1 (1:0). Domaćin je uspio goste nadigrat i ostvarit prvu pobjedu u jesenjem dijelu. Iz prve utakmice Rahić je igrao u gostima protiv Rijeke iz Šerića neriješeno (1:1) i sada protiv Proletera iz Slavinovića. Sva četiri pogodka za Rahić protiv Rijeke (1) i sada protiv Proletera (3) het trikom je postigao Hasan Kešinović najbolji strijelac FK Rahić ,het trik (engl. hat-trick, šešir trik) je sportski izraz koji se upotrebljava kada jedan igrač postigne uspjeh tri puta za redom ili iz tri uzastopna pokušaja na jednoj utakmici.

Utakmicu protiv FK“Proleter“ je vodio, glavni sudija: Armin Gibić iz Gradačca, pomoćnici su bili A1: Semir Besirević (Gradačac),A2: Almin Čičkušić (Lukavac) dok je zapisnik vodio delegat Vahid Bećirović iz Srebrenika.

Za FK“Rahić“ u ovom meču su nastupili sledeći igrači;

RAHIĆ: Kordić; Potrić, Avdić, Bošnjaković (od 88' Mehić), Mušić; Ibrišimović, Aleksić, Smajlović, Mulaibrahimović, Jusufović (od 40' Haušić), Kešinović (C) (od 90' Ikanović)

Trener: Mirsad Kevrić

U nedjelju Rahić gostuje kod Mladosti iz Kikača.

Iz dva kola Rahić na tabeli trenutno zauzima poziciju 4.

Također klub obavještava sve zainteresovane koji su već kupili članske karte za ovu godinu i nove članove da se mogu učlaniti i kupiti članske karte za ovu sezonu gdje ih očekuju određene beneficije.

2clanska kartaVlasnici godišnji članskih karti koji su kupili članske karte u februaru imaju BESPLATAN ulaz na sve domaće prvenstvene utakmice u jesenjem dijelu prvenstva 2017/2018, kao i na polufinalnu utakmicu kupa Brčko distrikta BiH, protiv Poleta iz Palanke.

FK G. Rahić obavještava navijače i prijatelje kluba da je nastavljena prodaja godišnji članskih karata.

Navijači i prijatelji FK Rahića se učlaniti u klub mogu svaki dan. Cijena učlanjivanja u klub koje će važiti do 31.12.2017. godine iznosi 30 KM. Članovi kluba će, osim što će finansijski pomoći klubu, imati i brojne povlastice. U pitanju je BESPLATAN ULAZ na SVE domaće utakmice u tekućoj kalendarskoj godini, odnosno u 2017. godini.

Klub će nastaviti sa praksom redovnog izvještavanja navijača i sponzora o prikupljenim sredstvima.

Članske karte se mogu kupiti kod: Mehmeda Trokić (Camelija osiguranje), u trgovinskoj radnji "Kićo" ili preko naše fb stranice.

1rahictrunir izborRahić je čest i stari gost FK Izbor koji je i ove godine ugostio ekipe na I Memorijalnom turniru u fudbalu. Pored ekipe domaćina FK Izbor, učesnici su bili Rahić,Jedinstvo Vučkovci i NK Koraj. Dakle, dobra provjera pred sezonu nogometa koja počinje u ovom mjesecu.

U nedjelju 6.avgusta 2017. godine je na Stadionu Gaj u Brčkom završen dvodnevni I Memorijalni turnir u fudbalu “Šehidima Broduše”, u organizaciji Fudbalskog kluba Izbor.

Pobjednik je ekipa FK „Rahić“, koja je u finalu pobijedila ekipu Jedinstva iz Vučkovaca rezultatom 1:0. Treće mjesto osvojio je FK „ Izbor“.

Za najboljeg igrača proglašen je Almir Agić iz Jedinstva, najboljeg strijelca Hasan Kešinović iz Rahića, dok je najbolji golman i ujedno najmlađi igrač na Turniru (2003. godište) Ammar Omeragić iz Izbora.

“Klub je zadovoljan organizacijom, posjetom. Ispred Kluba jučer je položen vijenac na Spomenik šehidima MZ Broduša. Malu mrlju ostavila je ekipa Koraja koja se nije pojavila da odigra utakmicu za treće mjesto protiv naše ekipe. Upravni odbor Kluba zahvaljuje se Vladi Brčko distrikta BiH, te Skupštini i predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću, gospodinu Šemsi Sakoviću i dr Zijadu Nišiću na svakom vidu podrške i pomoći u funkcionisanju Kluba te organizaciji Turnira, te svima koji pomažu na ovaj ili onaj način. Sportski pozdrav”, navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici Izbora.

76207 Gornji Rahić b.b.
Distrikt Brčko
Bosna i Hercegovina
email: dzematgornjirahic@gmail.com
telefon 061-424-435


vaktija

srebrenica wgm

KNJIŽEVNI KUTAK

KUTAK ZA DJECU   

BIOGRAFIJE ZNAMENITIH RAHIĆANA

KITABHANA   

KOLUMNE   

INTERVJUI   

ZANIMLJIVOSTI

radiobir