4fkrahicU današnjoj utakmici 25 kola Prve lige TK, odigran je komšijski derbi između FK Gornji Rahić i NK Trešnjevke iz Maoče. Utakmica je bila velikog rizika jer obje ekipe pretenduju na prijstolje odnosno na prvu poziciju.

Borba u svakom narednom kolu donosi niz neizvjesnosti jer ekipe ne posustaju na tom putu i veoma je mala  razlika u bodovima između njih naročito se to odnosi na ekipe FK Gornji Rahić, NK Trešnjevka, Orahovica 74 i ne treba podcijenit ekipu Omazića 1937 koja je svo vrijeme bila na samom vrhu tabele.

Ostalo je još pet kola do kraja sezone, koće biti sretni dobitnik da uđe u 2 Ligu FBiH sjever ostaje da se vidi do posljednjeg kola.

Na današnjoj utakmici nezapamćena posjeta preko 1500 posjetilaca atmosfera odlična i što je najvažnije bez ijednog incidenta što je rijetkost vidjeti u ovakvim slučajevima.

Gornji Rahić je slavio pobjedu rezultatom 1:0, golom Dine Ibrahimbašića u 73. minuti utakmice.

Nakon 25 odigranih kola, današnji pobjednik sada je izbio na prvo mjesto tabele sa 51-im osvojenim bodom, slijedi Orahovica 74 isto sa 51-im osvojenim bodom stim što ima gol razliku slabu naspram Rahića, dok je Trešnjevka treća sa dva boda manje od Rahića.

FK Gornji Rahić je danas nastupio u sledećem sastavu:

Kordić,- Mušić, Avdić, Bošković, Bošnjaković,- Ibrišimović (K), Čaušević, Đonlić,- Ibrahimbašić, Nukić, Kešinović

Na klupi su bili: Bećirović, Haušić, Tirić, Kočić, Murselović i Smajlović

Trener Stevo Blagojević

Snimci FK Gornji Rahić sa današnjeg derbija na stadionu Šljevik

4fkrahic

3fk rahic

2fkrahic

1zrak fk rahic

U nedjelju 10.03.2019.godine naša ekipa u Dubokom Potoku otvarila je drugi dio sezone. Ingram zauzima sedmo mjesto sa tri boda manje od Rahića. U prvom kolu jesenjeg dijela Ingram je upisao pobjedu protiv naše ekipe u Rahiću rezultatom 0:1.

XVI kolo Prve lige TK

NK “Ingram” Duboki Potok- FK “G. Rahić” 0:0 (0:0)

Velika borba naših igrača na nezgodnom gostovanju u Dubokom Potoku. Stvorili smo najmanje pet čistih situacija za postizanje gola, lopta je bukvalno šetala po gol liniji domaćeg gola. Zatim stativa Kešinovića, projektil Đonlića koji je išao pod samu prečku, al domaći golman Zukić fenomenalno to brani. Gol domaćina kao da je bio začaran. 
duboki
Moramo pohvaliti veliku želju i borbu naših igrača, a posebno nas može radovati zajedništvo naših igrača. 

Također, zahvaljujemo se našim navijačima na podršci kojih je danas bilo najmanje 40 u Dubokom Potoku. Vidimo se ponovo u nedjelju, kada u Rahić dolazi Doboj Istok.

RAHIĆ: Kordić, Haušić, Avdić, Mušić, Bošnjaković,- Ibrišimović (K), Ibrahimbašić, Đonlić,- Smajlović (od 85’ Jukanović), Nukić, Kešinović 

Neiskorištene izmjene: Bećirović, Tirić, Martinović, Kočić i Murselović

Zbog tri žuta kartona utakmicu su propustili Bošković i Čaušević 

Trener Stevo Blagojević

Autor: fb FK Rahić