Ljubav, entuzijazam, velika volja i želja su itekako primjetni kod pojedinih bh. niželigaša koji nastoje da imaju što bolju infrastrukturu.

Centralna tribina bh. niželigaša "ušminkana", izgleda poput umjetničke fotografije.

Zaista prelijep prizor nam stiže iz Rahića gdje centralna tribina izgleda poput umjetničke fotografije prepucne specijalnih efekata.
rahic tribine

Međutim, to nije tako. U članu Druge lige FBiH grupa Sjever su danas "ušminkavali" tribinu te su kao što se može vidjeti na kraju uradili sjajan posao.

Centralna tribina je uređena, ofarbana i očišćena zbog čega bi nakon ove radne akcije i mnogo organizovaniji klubovi pozavidjeli Gornjem Rahiću.

Gornji Rahić će za vikend biti domaćin Bosni iz Kalesije u 23. kolu i prava je šteta što je prisustvo publike još uvijek zabranjeno na bh. stadionima.

Inače, Gornji Rahić poslije 22. odigrana kola zauzima 2. mjesto na tabeli sa 42 boda, vodeća, a ujedno i nedostižna je Gradina koja ima 14 bodova više.

SportSport.ba

Pfk vs bauobjeda naših momaka u prijateljskom meču protiv NK Vis Simm-Bau rezultatom 2️⃣:0️⃣ uspješno je završena i četvrta pripremna utakmica prije nastavka proljetnog dijela prvenstva. Rahić kao domaćin dočekuje Radnički iz Lukavca. Što se tiče posljednje pripremne utakmice oba postignuta gola djelo su fenomenalnog Mehmedovića. (30', 77'), Rahić je tokom utakmice uspio gotov sav sastav da isproba koje je imao igrače na raspolaganju osim povrijeđenih.
RAHIĆ: Kordić (od 46’ Dakić),- Kadić (od 62’ Buljubašić), Ibrahimbašić (od 89’ Karahasanović), Ibrišimović (C), Kevrić,- Čavalić (od 89’ Čavalić Anes), Teodorović (od 87’ Milkunić), Lukić (od 60’ Mušić),- Omerhodžić (od 62’ Zulić), Nukić (od 70’ Murselović),- Mehmedović (od 84’ Haušić)
Zbog povreda utakmicu su propustili Avdić, Bošnjaković i Čaušević.
Šef stručnog štaba: Amir Durgutović
Trener: Vahidin Muratović
Fizioterapeut: Nermin Musić
SIMM BAU: Kaknjo,- Konjalić (od 46’ Šero), Stapić (od 46’ Pandžić), Isaković, Hasić (C),- Jamak (od 46’ Kalesić), Berbić (od 68’ Mahmutović), Huseinspahić,- Dizdarević, Kovač, Travančić
Neiskorištene izmjene: Kragić, Petrović, Smajić...
Poslije završetka utakmice  klub je organizovao zajedničku večeru u novoj kantini koja još uvijek nije završena. Značajno je za ovu utakmicu da je direktno prenosila uživo B1 televizija s kojom je prethodnih dana klub potpisao ugovor o prenosu narednih utakmica Rahića, tokom jučerašnje utakmice putem linka uživo pratilo je oko 200 ljubitelja fudbala ovaj prenos.
1rahic vs bau