U nedjelju 10.03.2019.godine naša ekipa u Dubokom Potoku otvarila je drugi dio sezone. Ingram zauzima sedmo mjesto sa tri boda manje od Rahića. U prvom kolu jesenjeg dijela Ingram je upisao pobjedu protiv naše ekipe u Rahiću rezultatom 0:1.

XVI kolo Prve lige TK

NK “Ingram” Duboki Potok- FK “G. Rahić” 0:0 (0:0)

Velika borba naših igrača na nezgodnom gostovanju u Dubokom Potoku. Stvorili smo najmanje pet čistih situacija za postizanje gola, lopta je bukvalno šetala po gol liniji domaćeg gola. Zatim stativa Kešinovića, projektil Đonlića koji je išao pod samu prečku, al domaći golman Zukić fenomenalno to brani. Gol domaćina kao da je bio začaran. 
duboki
Moramo pohvaliti veliku želju i borbu naših igrača, a posebno nas može radovati zajedništvo naših igrača. 

Također, zahvaljujemo se našim navijačima na podršci kojih je danas bilo najmanje 40 u Dubokom Potoku. Vidimo se ponovo u nedjelju, kada u Rahić dolazi Doboj Istok.

RAHIĆ: Kordić, Haušić, Avdić, Mušić, Bošnjaković,- Ibrišimović (K), Ibrahimbašić, Đonlić,- Smajlović (od 85’ Jukanović), Nukić, Kešinović 

Neiskorištene izmjene: Bećirović, Tirić, Martinović, Kočić i Murselović

Zbog tri žuta kartona utakmicu su propustili Bošković i Čaušević 

Trener Stevo Blagojević

Autor: fb FK Rahić

U odigranih 15 kola Rahić je upisao 8 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 4 poraza, postigao 27 golova i primio 15 golova.

P18tabelaetnaest primljenih golova znači da Rahić ima najbolju odbranu lige, osim što imamo najbolju odbranu lige, Rahić ima i najviše "clean- sheet-ova" u ligi, čak 6.

Od 15 primljenih golova, 6 je primljeno nakon prekida, a 2 iz penala.

Rahić uz Orahovicu ima najbolju gol razliku, obje ekipe imaju po +12.

Zanimljivo da je naša ekipa u 15 odigranih utakmica samo jedan gol primila u prvom poluvremenu i to u Poljicu protiv Omazića.

Za Rahić je sviran samo jedan penal i to kod rezultata 3:0 za našu ekipu protiv Rijeke iz Šerića.

Protiv Rahića su svirana tri penala (Doboj Istok, Željezničar Dobošnica, Mladost Brijesnica- u Rahiću)

Kod kuće smo u 8 utakmica, upisali 6 pobjeda, jedan neriješen rezultat (Orahovica) i jedan poraz (Ingram), sa gol razlikom 16:5.

U gostima u 7 odigranih utakmica, upisali smo 2 pobjede, 2 neriješena rezultata i 3 poraza, sa gol razlikom 11:10, što nas čini jedinom ekipom u ligi sa pozitivnom gol razlikom na gostovanju.

18tabjesenJedini igrač koji je odigrao sve utakmice po 90 minuta je Boris Bošković sa maksimalnih 1350 minuta, zatim slijedi Hasan Kešinović sa 21-om minutom manje.

Najbolji strijelac ekipe je Hasan Kešinović sa 9 postignutih golova, zatim slijedi Edis Đonlić koji je u četiri navrata pogađao protivničku mrežu.

Minutažu je zabilježilo 23 igrača, od Boškovića sa najvećom do Potrića sa najmanjom.

Rahić je uz Rijeku iz Šerića najgledanija ekipa u ligi.

U 15 odigranih kola naši igrači su zaradili 42 žuta kartona i čak 5 crvenih kartona.

Prosjek godina igrača je 25,8 godina.

Na proljeće nastavljamo i takmičenje u kupu NS TK kao jedini predstavnik Brčko distrikta BiH ističu na facebook stranici fudbalskog kluba Rahić.