gornjirahici 681x392Derbi dvije prvoplasirane ekipe Prve lige TK odigran je jučer. Gornji Rahić je dočekao Čelić, a gosti su na kraju slavili sa 1:2.

Na stadionu Šljevik okupilo se oko 700 ljubitelja fudbala, a popularna Rahićka raja se pobrinula da atmosfera bude bolja nego na većini premijerligaških stadiona.

Rezultat nakon prvog poluvremena bio je 0:0. Čelić je poveo golom Hodžića u 53. minuti, na 0:2 povisio je Mehmedovića u 66. minuti, da bi konačan rezultat deset minuta prije kraja meča postavio Kešinović.

Nakon 20. kola Čelić ima 51 bod, odnosno 15 više od drugoplasiranog Gornjeg Rahića te je plasman u viši rang veoma izvjestan.

Video na ovom linku: http://sportske.ba/lokalni-derbi-u-prvoj-ligi-tk-odigran-u-nevjerovatnoj-atmosferi/

sportske.ba

turnir18Ekipa mekteba Maoča Nova pobjednik je ovogodišnjeg mektebskog malonogometnog turnira kojeg za polaznike mekteba organizira Medžlis Islamske zajednice Brčko.

Turnir je odigran u ponedjeljak 2. aprila 2018. godine u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom a učešće je uzelo dvadeset ekipa.

Nakon završetka grupne faze pobjednici pet grupa međusobnim susretima su odlučili pobjednike a drugu i treću poziciju zauzeli su mektebi Brka Nova i Prutače.

Pehare predstavnicima prve tri ekipe, dodijelio je Sabahudin ef. Ravkić, predsjednik organizacionog odbora turnira.

Tokom takmičenja igrači svih ekipa pokazali su, pored fudbalskih vještina, kako je sportski duh i ponašanje dostojno jednog sportiste itekako važan segment igre i na tome čestitamo polaznicima mektebska i njihovim muallimima.

medzlisbrcko.ba