18fk rahicIako je rano sasvim objektivno reći bilo šta o ishodu ove nogometne sezone po tim FK „G.Rahić“ ipak ovim početkom se može biti zadovoljno. Pojačanja u timu kao i dosadašnja zalaganja stručnog tima i igrača tek trebaju u narednim utakmicama dati odgovor može li Rahić iskoračit iz ove lige. Zaostajanje za vodećom ekipom Čelića neki kažu da nije nemoguće dostići dok drugi sa skeptom to posmatraju. Nadu ne treba gubit jer jedinstvenost ekipe i iskustvo treba tek da, da odgovor na zadatu temu može li više nego do sada. Rahić odavno zaslužuje bolju poziciju u ovom sportu s tim ima tu puno do nas a i do drugih naročito  u savezu TK. Zato biće zanimljivo vidjeti rasplet i borbenost kluba ka većem cilju kojeg odavno simpatizeri i navijači kluba očekuju.

Tokom prvenstvene utakmice u nedjelju 11. marta domaći tim je na stadionu "Šljevik" čvrstom igrom i borbenošću uspio goste savladati NK “Rijeka” Šerići 2:0 (1:0) solidnim rezultatom.

Strijelci  za FK „G.Rahić“ su bili Kuljaninović Eldar u 34’ i Bošnjaković Senad 71’ minuti.

1tabel jesenji dioRAHIĆ (4-3-3): Kordić,- Tirić (od 90’ Rizvanović), Avdić, Mušić, Bošnjaković,- Aleksić, Ibrišimović, Jukanović (od 46’ Potrić),- Kuljaninović (od 86’ Kevrić), Nukić, Kešinović (K)

Trener: Mirsad Kevrić

U dosadašnjim prvenstvenim utakmicama Ibrišimović jedini odigrao svaku minutu ove sezone, 90 minuta manje odigrali su Avdić i Mušić.

Hasan Kešinović sa 12 postignutih golova najbolji je strijelac ekipe u ovoj sezoni.

U zimskom prelaznom roku u klub su stigli Edin Nukić (Soljani- Republika Hrvatska), Omar Jukanović (OFK Brčko) i Velija Rizvanivić (Izbor Brčko) kao pojačanja ekipe.

Naredno kolo FK"G.Rahić" gostuje u Slavinovićima

FK "G. Rahić"- NK "Željezničar" Dobošnica 3:0 (2:0)

1tabela jesen 2017Strijelci: Kuljaninović 24', Autogol 45', Bošnjaković 64'

RAHIĆ (4-1-2-3): Pejzić,- Potrić (od 46' Jusufović), Avdić, Bošnjaković, Karalić (C),- Ibrišimović,- Kurtalić, Aleksić (od 79' Mulaibrahimović),- Muratović, Smajlović (od 70' Kevrić), Kuljaninović

Neiskorištene izmjene: Kordić, Haušić, Ikanović i Mehić

Nedostajali: Kešinović (crveni karton), Tirić (crveni karton), Mušić (tri žuta) i Mujkić (tri žuta), Pozderović i Hasikić

Trener: Mirsad Kevrić

 

 

7adnUtakmicu je obilježio povratak Jasmina Kevrića nakon teške povrede zadobivene u Seoni i dugih 7 mjeseci oporavka. Kevra je odigrao posljednjih 20 minuta utakmice i našao se u par prilika za postizanje gola.

Osim odlične igre, fascinantan je podatak da je danas odnosno u posljednjem kolu prvog dijela sezone, a tako i u svih 15 kola naš trener imao na raspolaganju 22 igrača. Također fascinantan je podatak da je odaziv na treningu bio u prosjeku više od 13 igrača.

Zahvaljujemo se i našim navijačima kojih je danas bilo 200-ak i koji su gromoglasnim i dugim aplauzom pozdravili ulazak u igru Kevrića.

Ovom utakmicom završen je prvi dio sezone, naš Rahić će prezimiti na 2. mjestu sa osvojenih 27 bodova, gol razlika 31:19.

U nedjelju u sklopu 1/16 KUP-a TK-a u goste nam dolazi Bosna iz Mionice.

Još jednom se zahvaljujemo Adnanu Baltić, vlasniku firme WEB STAPLER na poklonjenoj opremi. S novim dresovima krenuli smo u nove pobjede.

Vidimo se u nedjelju!