D17fk rahicana 30.08.2017. godine na stadionu „Šljevik“ u Gornjem Rahiću, FK „G. Rahić“ je u finalnoj utakmici pred oko 400 gledalaca pobijedio Trešnjevku iz Maoče sa 2:1, i tako osvojio kup Brčko distrikta BiH. Iako je Rahić igrao sa igračem manje više od 50 minuta to izabranike Mirsada Kevrić nije spriječilo da pokažu da su bolji tim od gostiju iz Maoče. Naime, u 40' utakmice Tarik Avdić je zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni karton tako da je Rahić igrao do kraja utakmice sa igračem manje. U 43' Trešnjevka dolazi u vodstvo nakon greške odbrane Rahića. U 45' najbolji strijelac 1. Lige TK Hasan Kešinović iz slobodnog udarca izjednačava rezultat na 1:1. U drugom poluvremenu Rahić je ubacio u veću brzinu i na terenu je izgledalo kao da Rahić ima igrača više, a ne Trešnjevka. Fudbaleri Rahića su stezali obruč oko 16 metara protivnika i stvarali prilike, dok je ekipa iz Maoče pokušavala na kontre. Igrači iz Maoče su se uspiješno branili sve do 89' kada Ibrišimović odličnom loptom upošljava Kešinovića, a Kešinović u stilu svjetskih napadača bježi odbrani i golmanu Trešnjevke, i poentira za veliku radost mnogobrojnih navijača Rahića. FK "G.Rahić"- FK "Trešnjevka" Maoča 2:1 (1:1) Strijelac: KEŠINOVIĆ HASAN 45' i 89' RAHIĆ: Kordić, - Haušić (od 46' Tirić), Avdić, Mušić, Bošnjaković, - Ibrišimović, Aleksić, Mulaibrahimović,- Smajlović, Jusufović (od 82' Muratović, - Kešinović (C) Put Rahića do finala: Osmina finala FK „Voćar“ Šatorovići- FK „G.Rahić“ 2:3 Četvrtfinale FK „Izbor“ Brčko- FK „G.Rahić“ 0:3 Polufinale FK „G.Rahić“- FK „Polet“ Palanka 3:0.

Rahić odlično igra i u prvenstvu gdje zauzima četvrto mjesto na tabei i to bez izgubljene utakmice nakon odigrana četiri kola. Sa dva gostovanja ima dva boda (Rijeka Šerići- Rahić 1:1, Mladost Kikači- Rahić 2:2), dok kod kuće iz dvije utakmice ima šest bodova (Rahić- Proleter 3:1, Rahić- Mladost Tinja 1:0). Rahić u nedjelju gostuje u Čeliću. Najbolji strijelac 1. lige TK je Hasan Kešinović sa 6 postignutih golova.

Također je važno i bitno istaći činjenicu da Rahić u zadnjih 13 utakmica prijateljske, kup i prvenstvo nije doživio nijedan poraz do sada što je dobra statistika i činjenica kakvu imamo trenutnu postavu igrača na terenu koju priprema  trener Mirsad Kevrić.

durmoRahićani iz dijaspore pomažu FK “G.Rahić”! Suljo Durmić, Rahićanin koji nikada nije zaboravio svoj dom, svoje porijeklo, i naravno svoj FK “G.Rahić”. U posljednjih 15-ak godina Suljo je redovan donator FK “G.Rahić”. Gospodin Durmić je osam godina bio fudbalski sudija u Prvoj ligi Slovenije, a trenutno je vlasnik jedne velike firme u Kopru i “Alfa i omega” FC Koper.

Vrijednu donaciju za omladinski pogon FK “G.Rahić” u četvrtak je uručio naš Suljo Durmić zajedno sa slovenskom porodicom Popovič, donacija je u vidu:

Oprema za kategoriju do 15 godina: (Dresovi dugi rukav- bijela boja, bijeli šorcevi, bijele štucne):
17 dresova,
17 šorceva,
17 pari štucni,
4 golmanska dresa sa šorcevima (2 zelena, 2 crvena).

durmo1

Oprema za kategoriju do 13 godina: (plavo- žuti dresovi, plavi šorcevi):
17 dresova,
23 šorca,
3 golmanska dresa sa šorcevima(1 zeleni, 2 crvena) + 2 golmanska šorca zelene boje.

Oprema za kategoriju do 11 godina (plavo- žuti dresovi, plavi šorcevi):
13 dresova,
25 šorceva,
4 golmanska dresa sa šorcevima (2 zelena, 2 crvena)+ 3 golmanska šorca (2 zelena, 1 crveni).

5 lopti (3 za seniorski pogon- 2 za omladinski pogon),
2 velike torbe,
6 šuškavaca za seniorski pogon,
1 trenerka donji dio,
2 para kostobrana,

durmo2
Komplet dres (plavo-žuti) za uzrast do 15 godina,
3 šorca marke “Legea” za seniorski pogon (bijela boja),
1 šorc marke “Kelme” za seniorski pogon (bijela boja),
2 para štucni marke “Kelme” za seniorski pogon (bijela boja),
2 para štucni plave boje,
Oprema za trenera.

Hvala Vam gosp. Durmić i Družina Popovič, u ime upravnog odbora, fudbalera i navijača FK “G.Rahić”.