1jubilej portalaPošto je u ovoj godini jubilej postojanja portala navršava se 01.juna 10 godina postojanja odlučili smo cijenjene posjetitelje podvrgnuti malom ispitu kviz znanja o svom kraju i nastanku postojanja nekih značajnih datuma koji se vežu za institucije, pojedince i mjesta našeg kraja.
Zamišljeno je da to bude deset do petnaest pitanja, koje bi vi mogli preuzet sa našeg portala i u roku od nekih dvadeset dana odgovorit i poslat na našu email adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te u tom dopisu pored odgovora dati svoj pseudonim šifru i kontakt telefon. Nakon isteka dvadeset dana javnost bi dobila informaciju ko su pobjednici kviza i ko je dobio nagradu za njega.
NAGRADE U OVOM KRUGU SU SLEDEĆE;

1.MJESTO- 50,00 KM
2.MJESTO- 30,00 KM
3. MJESTO-GODIŠNJA PRETPLATA NA NOVINE PREPOROD
4.MJESTO- KNJIGA

U ovom prvom krugu dzematrahic.ba, koji nagrađuje su sledeća pitanja

1. Kada je osnovano prvo Dobrovoljno vatrogasno društvo u Gornjem Rahiću
2.U posljednjem ratu 92-95 koje od boraca iz Gornjeg Rahića dobio najveće priznanje „Zlatni ljiljan“.
3. Navesti datum nastanka FK“Gornji Rahić“ i pod kojim nazivima je kroz historiju igrao kao klub.
4.Kada se u papirima spominje mjesto Gornji Rahić, odnosno koji datum se veže kao najstariji za postojanje Gornjeg Rahića.
5.Navesti datum kada je formirano Kulturno umjetničko društvo u Gornjem Rahić i ako znaš pod kojim nazivima je do danas radilo.
6. U džamiji u Gornjem Rahiću postoje levhe na zidovima sa imenima Allah,Muhammed i prve četvorice halifa. Ko je tu kaligrafiju napisao, osoba je rođena u Foči, prije rata živjela je u Bijeljini da bi u toku rata živjela i umrla u Tuzli.
7.Nabrojati najmanje pet porodica-familija koje su doselile iz Budima (današnja Mađarska) u Gornji Rahić nakon povlačenja osmanlija iz tih krajeva.
8.Kakav je naziv osnovna škola u Gornjem Rahiću imala tokom Kraljevine SHS (srba,hrvata i slovenaca 1930. godine),puni naziv.
9.Kako se zove pisac iz Gornjeg Rahića koji je napisao roman „MIRIS POSAVINE“ i kada je izašao iz štampe.
10. Kada je početa i završena izgradnja nove zgrade (kako to mi zovemo novi meketeb) do džamije u kojoj se nalazi današnja apoteka.

11.Džemat Gornji Rahić organizuje već nekoliko godina tokom mjeseca ramazana 27 večeri Veliki iftar, koliko je do sada njih bilo?
Broj bodova na tačne odgovore je sledeći;
Prvo pitanje -5 bodova,
Drugo pitanje-7 bodova,
Treće pitanje- 10 bodova,polovičan odgovor 5 bodova
Četvrto pitanje-10 bodova,
Peto pitanje-10 bodova,polovičan odgovor 5 bodova
Šesto pitanje-10 bodova,
Sedmo pitanje-5 bodova,
Osmo pitanje-12 bodova,
Deveto pitanje-8 bodova,polovičan odgovor 4 boda
Deseto pitanje-6 bodova, polovičan odgovor 3 boda

Jedanaesto pitanje-5 bodova

Vaše odgovore šaljite na naš email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 25. februara 2018. godine kada će biti proglašeni dobitnici predviđenih nagrada. Poslije toga ide drugi krug kviza o našem mjestu,okolini i značajnim datumima.