IMG 2516Početkom marta u džematu Gornji Rahić krenuo je novi projekat revitalizacije „Suterena“ odnosno biblioteke, čajdžinice i stare kotlovnice. Prostor obuhvaća oko 100 m2.

U ovom prostoru do sada je bila biblioteka, čajdžinica, internet i TV te sjedište portala. Naročito prostor stare kotlovnice je bio u lošem stanju nakon izmještanja kotlovnice u novu zgradu. Radovi obuhvaćaju uklanjanje zida između stare kotlovnice i biblioteke, novo razvođenje struje, uređenje grijanja podnog, marmorin na zid, fasada na plafon, ugradnja rigipsa te uređenje poda i ostalog neophodnog inventara.Projekat bi prema procjenama mogao koštati više od 15 hiljada konvertibilnih maraka.

Zato pozivamo džematlije da se svako prema svojim mogućnostima uključi u realizaciju ovog značajnog projekta kako bi prije mjeseca ramazana bio završen. Do sada je džemat sve projekte uspio dovesti do kraja pa tako se nadamo i ovom novom projektu.

Da podjsetimo ovaj prostor je tokom posljednjih 27 godina pretrpio niz oštećenja jer je u njemu tokom rata bila i prva bolnica na slobodnoj teritoriji kao i druge usluge neophodne za funkcionisanje zajednice.