ig2Danas u ponedjeljak 21.maja održan je radno konsultativni sastanak između menadžmenta odnosno projektnog tima Sedme osnovne škole i tima IOM (Međunarodna organizacija za migracije) u vezi rekonstrukcije sportskog igrališta u školi.

Na sastanku je bilo riječi o završetku radova, svečanom otvorenju te aktivnostima za mlade koje će se provoditi narednih mjeseci. Projekat rekonstrukcije i izgradnje sportskog terena namijenjen je za mlade članove lokalne zajednice kao i susjednih mjesta. Sportski teren bi trebao u narednim mjesecima biti poprište natjecanja u nekoliko sportova kao što su fudbal, košarka, odbojka te druge discipline.

Danas su obiđene izgrađene tribine sa postavljenim sjedalima za preko sto posjetitelja. Igralište će biti brend na ovim i širim prostorima jer teren će biti presvučen posebnim komponentama koje omogućuju kvalitetniji izgled i ima će komponentu gume na sebi. Tako će ugodnost  bavljenja sportom biti izražena i sa manje ozljeda sportista na njemu.

Narednim danim ćemo izvještavat javnost o ovom značajnom infrastrukturnom projektu i velikom značaju za našu lokalnu zajednicu kao i za sport i mlade.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.