MIMG 4307ještani Gornjeg Rahića danas su zahvaljujući omladini iz ovog mjesta, Međunarodnoj organizaciji za migracije i finansijsku pomoć USAID-a konačno dobili teretanu na otvorenom i novo šetalište.Mještani Gornjeg Rahića danas su zahvaljujući omladini iz ovog mjesta, Međunarodnoj organizaciji za migracije i finansijsku pomoć USAID-a konačno dobili teretanu na otvorenom i novo šetalište.

Ovom realizovanom projektu najviše se obradovala omladina koja će od danas svoje aktivnosti i vrijeme moći provoditi i na otvorenom što će zasigurno poboljšati kvalitet života.

Lokalni koordinator i predstavnik omladine u projektnom timu SaliH Ibrahimbegović rekao je da će mladi sada imati mogućnost da se i na ovim mjestima kroz sport druže."Projekt je već sada uspio. Omladina svakodnevno koristi teretanu i šetalište. Mladi, a i ostali mještani u našoj lokalnoj zajednici imaju mogućnost da se druže kroz sport, vježbaju i šire pozitivne vrijednosti u društvu", rekao je Ibrahimbegović.

Prema riječima predsjednika MZ Gornji Rahić Mirze Mešanovića za ovaj projekat uloženo je oko 30.000 KM i MZ Gornji Rahić će održavati ove realizovane projekte. Također, i on je naglasio da je ovo jedan od pozitivnih projekata za sve mještane Gornjeg Rahića, ali i za mještane iz drugih okolnih mjesta.

"Kao roditelj mogu da kažem da je ovo dobro za djecu, jer ima zanimljivih stvari koje oni mogu da koriste, a dobro je i za nas ostale građane, jer i mi možemo da se prošetamo i relaksiramo", rekao je Mešanović.

Antonija Maleš-Pljevljak, predstavnica Međunarodne organizacije za Migracije rekla je da je cilj projekta aktiviranje mladih ljudi iz Gornjeg Rahića i okolnih mjesta da se oko pozitivnih stvari, sporta, angažuju i učestvuju u samim promjenama u društvu.

Danas su uručene zahvalnice donatarima kao i Međunarodnoj organizaciji za migracije.

Također, za doprinos na projektu danas su zahvalnice uručene i Seadu Softiću, zastupniku u Skupštini Brčko distrikta BiH, Edinu Zaimovic, šefu Odjela za sigurnost, kao i lokalnom koordinatoru i predstavniku omladine u projektnom timu Salihu Ibrahimbegoviću.

foto Harun Hasikić,dzematrahic.ba