7drU prostorijama Omladinskog centra džemata Gornji Rahić u nedjelju 30.decembra 2018. godine nakon jacije namaza održano je druženje omladine  iz četiri džemata i to Rašljana,Maoče stare,Palanke i Gornjeg Rahića. Druženje se provodi u organizaciji Mreže mladih medžlisa Brčko a pod nazivom Halka hadisa.

Koordinator prof.Asmir ef. Bekrić je asistirao u uvodu obrativši se omladini sa nekoliko riječi ukazavši na značaj druženja omladine na zdravim osnovama.

Predavač na večerašnjem skupu je bio Muaz ef. Sinanović koji je govorio na temu „Najljepše kazivanje“ simbolično kazano jer se kazivanje ove lijepe priče odnosilo na kazivanje o Jusufu a.s. i njegovom odrastanju i odnosu oca i braće prema njemu. U toku kratkog izlaganja bilo je osim monologa i dijaloga koji je mladima bio od značaja.

Nakon prezentacije  „najljepšeg kazivanja“  prisutni su mogli osvojit i nagrade iz njega što je i ostvarilo njih troje dobivši dopune za telefone.

Poslije su mladi mogli uz razgovor i muhabet te ponuđene kolače,sokove i grickalice razgovarali o raznim temama između sebe. Zaista korisna druženja i na najbolji način doprinose upoznavanju mladih kao i proširivanju svog znanja o životnim iskustvima prijašnjih poslanika.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.