2kopDolaskom proljeća krenuli su i radovi na unapređenju infrastrukture odnosno sanaciji postojeće kanalizacione mreže u Gornjem Rahiću na području Šljevika. Tačnije od kuće Ramiza Mehmedovića pa do Rešida Karahmetovća.

Sanacija se vrši u dužini od pedeset metara. Prema izjavi stanovnika odnosno naših sugrađana pored kojih prolazi ova kanalizacija naveli su da su bili u dosta teškom stanju prethodnih dvadeset godina te imali velikih problema čije rješenje je bilo potpuna izmjena postojeće kanalazijace na ovom području.

Naši sagovornici ističu da su tražili od naših zastupnika u skupštini da se ovo pitanje što prije riješi te im je kako su nam pojasnili Sead Softić amandmanom prilikom donošenja budžeta Brčko distrikta uspio  riješit gorući problem. Iako je ovaj dio bio ušao u fazu realizacije prije koju godinu on je tek došao sada na red.

Ovaj projekat sanacije ove kanalizacione mreže će iznositi 15.000,00 KM, a realizator odnosno izvođač radova je firma d.o.o. Gradnja-Cop“ iz Maoče.

Pored radnika iz ove firme danas smo zatekli i Adila Demirovića iz bh-a telekoma koji je nadgledao radove kako bi se izbjeglo oštećenje kablova od telefona i interneta koji se nalaze iznad kanalizacione mreže.

U svakom slučaju lijepo je bilo danas vidjeti konkretne radove na ovom rješenju gorućih problema naše mjesne zajednice.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.